όλγα-γεροβασίλη-τι-ψάχνει-η-δίωξη-ηλεκ-452166
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.11.2022 | 13:34

Όλγα Γεροβασίλη: Τι ψάχνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το χακάρισμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της

Στην αναζήτηση των δραστών που ευθύνονται για την ηλεκτρονική απάτη εις βάρος της γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να ενημερώνει σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφωνικά την κα Όλγα Γεροβασίλη πως οι Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ψάχνουν αυτές τις ώρες αυτούς που κατάφεραν να παραβιάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της βουλευτού Άρτας αλλά και να ελέγξουν τους λογαριασμούς της που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καταρχάς έχουν τεθεί υπό ανάλυση όλες οι τελευταίες τραπεζικές κινήσεις της και αναζητούνται τα ψηφιακά ίχνη αυτού ή αυτών που απέσπασαν χρήματα από τον λογαριασμό μισθοδοσίας της (καθώς πρόκειται για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που γινόντουσαν οι καταθέσεις της βουλευτικής αποζημίωσης). Αναλύοντας τα ψηφιακά ίχνη ευελπιστούν οι Αρχές ότι μπορεί να βρουν τους δράστες.

Θυμίζουμε ότι χθες το πρωί η κα Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε ότι: «Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο έχω ήδη κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημοσίως τη γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση – χακάρισμα που λαμβάνει χώρα εις βάρος μου από χθες. Εχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους βουλευτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς μου, αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης. Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων».