Όλγα Γεροβασίλη: Η αλήθεια για την ειδική αγωγή - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
4
Ιούλιος
Back

Όλγα Γεροβασίλη: Η αλήθεια για την ειδική αγωγή

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ανέφερε σήμερα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση προχωρά στην πρόσληψη 4.500 μόνιμων καθηγητών στην Ειδική Αγωγή δίνει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Ειδικότερα:

«Ας δούμε όμως τι πραγματικά έχει συμβεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον κ. Μητσοτάκη, ήταν αυτή που οδήγησε στη διάλυση της Τεχνικής Εκπαίδευσης και την απόλυση χιλιάδων καθηγητών το 2014. Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που παρέδωσε τη χώρα το 2015 με άδεια ταμεία και με θεσμοθετημένο τον κανόνα 1/5 στην αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η στήριξη της δημόσιας παιδείας αποτέλεσε απόλυτη προτεραιότητα. Η αρμόδια για τη δημόσια διοίκηση διαπραγματευτική ομάδα, που αποτελούνταν από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, κατόρθωσε στις αρχές του 2018 κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο με βάση τα τότε δημοσιονομικά περιθώρια και τους περιορισμούς των προσλήψεων.

Με πλήρη τεκμηρίωση και κατόπιν σκληρής διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, πέτυχε την έγκριση της πρόσληψης 4.500 μόνιμων καθηγητών στην Ειδική Αγωγή καθ’ υπέρβαση του κανόνα των προσλήψεων».

«Το ίδιο», συνεχίζει η Όλγα Γεροβασίλη, «συνέβη με την έγκριση 3.000 προσλήψεων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το ίδιο είχε επιτευχθεί λίγους μήνες πριν με την έγκριση της μονιμοποίησης 2.100 πυροσβεστών που είχαν παραμείνει σε καθεστώς ομηρείας λόγω ολιγωρίας των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τη διαδικασία έγκρισης των 4.500 μόνιμων καθηγητών Ειδικής Αγωγής ακολούθησε η έγκριση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλων 10.500 προσλήψεων μόνιμων καθηγητών Γενικής Παιδείας.

Έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με συντονισμένες ενέργειες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και της μετέπειτα Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου παρέδωσε στην κυβέρνηση της ΝΔ σε πλήρη εξέλιξη, τον διαγωνισμό (μέσω ΑΣΕΠ) για την πρόσληψη 4.500 καθηγητών Ειδικής Αγωγής και ολοκληρωμένες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τον διαγωνισμό των 10.500 καθηγητών Γενικής Παιδείας.

Σύνολο 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτό πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ¬.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού αδράνησε επί σειρά μηνών προσκολλημένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της τελικά έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και υλοποιεί τις προγραμματισμένες προσλήψεις. Τολμά μάλιστα να τις παρουσιάζει ως δική της πρωτοβουλία!

Την ίδια στιγμή βέβαια προωθούν προς ψήφιση το πιο αντιεκπαιδευτικό και αναχρονιστικό νομοσχέδιο των τελευταίων ετών.

Οι Έλληνες πολίτες όμως γνωρίζουν την αλήθεια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που στήριξε τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο σχολείο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που δρομολόγησε τις προσλήψεις 15.000 μόνιμων καθηγητών στην εκπαίδευση μετά από παρά πολλά χρόνια.

Από την άλλη η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί λυσσαλέα και με κάθε μέσο να υπονομεύσει τη δημόσια παιδεία προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων» καταλήγει η Ό. Γεροβασίλη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!