Οικονόμου: Η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους φέρνει αποτελέσματα - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
23
Νοέμβριος
Back
Οικονόμου για Τσίπρα: Παροχές χωρίς κοστολόγηση

Οικονόμου: Η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους φέρνει αποτελέσματα

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, την οικονομία αλλά και όλες τις τελευταίες εξελίξεις τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την πορεία της πανδημίας, είπε: «Δεν εξετάζουμε κανένα endex;omeno επιβολής lockdown ή επιπλέον μέτρων στους εμβολιασμένους. Προτεραιότητά μας παραμένει η τόνωση της εμβολιαστικης κάλυψης, σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα Ελευθερία. Έχουμε 500.000 ραντεβού για εμβολιασμούς πρώτης δόσης τον τελευταίο μήνα, ενώ εξαιρετικά καλά πηγαίνουν και τα ραντεβού τρίτης δόσης. Η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους έχει φέρει αποτελέσματα. Συνεχίζουμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, στις περιφέρειες Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, όπου είναι σε εξέλιξη η επίταξη».

Για τον προϋπολογισμό του 2022, ανέφερε: «Η οικονομία της χώρας έχει εισέλθει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Αυτή την προοπτική εξυπηρετεί και ο πρϋπολογισμός του 2022, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Ο νέος προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει νέους φόρους, αλλά έχει νέες μειώσεις φόρων. Προωθύνται παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και της απασχόλησης των νέων. Ο σωρευτικός ρυθμός ανάπτυξης 2021 και 2022 θα φέρει το ΑΕΠ στα προ του κορωνοϊού επίπεδα και θα το ενισχύσει περισσότερο. Περιμένουμε νέα μείωση ανεργίας και ο πρωθυπυοργός δεσμεύτηκε για δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό».

Για το νομοσχέδιο βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, είπε: «Διασφαλίζει την απαραίτητη νομική σαφήνεια και δημιουργεί ελκυστικότερες συνθήκες για τους στρατηγικούς επενδυτές. Περιλαμβάνει νέες κατηγορίες στρατηγικών επενδύσεων σε σύγχρονους τομείς της οικονομίας. Προάγει την έρευνα και την ανάπτυξη, τη βιοτεχνολογία, τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη, τη διαστημική βιομηχανία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, την παροχή υπολογιστικού νέφους (cloud computing), τα κέντρα δεδομένων (data centers), τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων κινηματογραφικών παραγωγών (studios), τον ιατρικό τουρισμό, την αγροδιατροφή, τη διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, τα Επιχειρηματικά Πάρκα και τα Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEIs). Επιταχύνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης και ελέγχου υλοποίησης των στρατηγικών επενδύσεων με την ανάθεση της παρακολούθησης σε ιδιωτικούς φορείς. Επίσης διευρύνονται οι φορείς από τους οποίους θα προέρχονται τα μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης και τίθενται συγκεκριμένες προθεσμίες αξιολόγησης και ελέγχου υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων. Η χώρα αλλάζει επίπεδο».

:

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!