οικονόμου-η-αγορά-πρέπει-να-είναι-ανοι-934387
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.12.2021 | 10:58

Οικονόμου: Η αγορά πρέπει να είναι ανοιχτή για τα Χριστούγεννα

«Η αγορά μας πρέπει να είναι ανοιχτή για τα Χριστούγεννα. Είναι σημαντική περίοδος οικονομικά, θρησκευτικά, κοινωνικά. Το lockdown δεν είναι στα σχέδιά μας». Αυτό υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ως προς την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, ο κ. Οικονόμου επιμένει πως δεν χρειάζεται να επιβληθεί.

«Υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, φτάνει το 82%. Η ανταπόκριση στη δυναμική του εμβολιασμού ήταν τέτοια που η υποχρεωτικότητα δεν χρειάζεται να επιβληθεί. Ο αστυνομικός που κάνει τον έλεγχο, είτε είναι εμβολιασμένος είτε έρχεται στη δουλειά με το test, κάνει ότι προβλέπει ο νόμος. Η ισχυρή σύσταση είναι να είναι όλοι εμβολιασμένοι και ανταποκρίνονται», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον αναγκάζει τις κυβερνήσεις να αναδιαμορφώσουν τις στρατηγικές τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική της κυβέρνησης δείχνει να αποδίδει, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους πολίτες άνω των 50 ετών είπε ότι δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα. Εκείνο που θα παίξει ρόλο είναι η δυναμική της πανδημίας και η εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης.