Categories: Πολιτική

Οικονόμου για Τσίπρα: Ο σοσιαλισμός ενίοτε ταυτίστηκε με τη βαρβαρότητα.

Κριτική στην καταληκτική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα στο 3ο συνέδριο του κόμματος, ασκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

«Ο αποκρουστικός σε πολιτικό περιεχόμενο και ξεπερασμένος από τις παγκόσμιες εξελίξεις σημερινός λόγος του κ. Τσίπρα είναι η τρανότερη απόδειξη ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην Πατρίδα και την κοινωνία.

Δεν μπορεί, γιατί ταυτίζει το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της με το θολό και γκρίζο παρελθόν της εποχής που κυβέρνησε: τη φοροεπιδρομή και οικονομική επίθεση στη μεσαία τάξη, τα 100 δισ. που χρέωσε τη χώρα, τα αλήστου μνήμης «Βοσκοτόπια», τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο.

Δεν μπορεί, γιατί όταν προσπαθεί σήμερα απεγνωσμένα να πείσει ότι οι εξαγγελίες του δεν συνιστούν «ανεύθυνη παροχολογία», ομολογεί σαφέστατα ότι η ελληνική κοινωνία έτσι κατάλαβε, όσα είπε την Πέμπτη.

Δεν μπορεί, γιατί με τα ίδια φθαρμένα στελέχη, με τα ίδια “στηρίγματα”, με τα ίδια σκουριασμένα μυαλά δεν γίνεται να παράγει τίποτα νέο και χρήσιμο. Ο κ. Τσίπρας παραμένει μια φιγούρα του χθες.

Δεν μπορεί, γιατί του φταίνε τα πάντα, εκτός από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Για αυτό και δεν βρήκε ούτε ένα έστω λόγο αποδοκιμασίας για εκείνον που με τον πόλεμο που ξεκίνησε την προκάλεσε και την γιγαντώνει.

Δεν μπορεί, γιατί -χωρίς ντροπή και συναίσθηση της ευθύνης- βάλλει εναντίον των βασικότερων θεσμών του Κράτους, υπερασπιζόμενος μάλιστα πρόσωπα όπως ο κ. Βαξεβάνης.

Τέλος, δεν μπορεί, γιατί το 2022 επαναφέρει (κάνοντας μια ακόμη αντιγραφή) το διχαστικό δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, παραλείποντας να πει ότι τα τελευταία εκατό χρόνια ο σοσιαλισμός ενίοτε ταυτίστηκε και συμπορεύτηκε με τη βαρβαρότητα.

Η Πατρίδα και οι πολίτες σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτούν σοβαρότητα, σταθερότητα και ασφάλεια. Χρειάζονται λόγο που να ενώνει και πολιτική με απτά αποτελέσματα. Αυτή την πολιτική ακολουθεί η Κυβέρνηση για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και να την οδηγήσει με ασφάλεια έξω από τις παγκόσμιες κρίσεις».

Comments are closed.


Recent Posts

Πλημμύρες και εγκλωβισμένα αυτοκίνητα ξανά στο Μαρούσι με την πρώτη κακοκαιρία!

Με την πρώτη κακοκαιρία δημότες Αμαρουσίου και διερχόμενοι πολίτες αντιμετώπισαν για άλλη μια φορά πολλαπλές σοβαρές απειλές για τη ζωή…

3 λεπτά ago

Κακοκαιρία: Τα Δωδεκάνησα σήμερα σε επιφυλακή -Κλειστά σχολεία

Σε επιφυλακή βρίσκονται σήμερα οι μηχανισμοί της Πολιτικής Προστασίας στα Δωδεκάνησα, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τα Δωδεκάνησα.…

10 λεπτά ago

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: 20 αστυνομικοί διευθυντές προήχθησαν σε ταξίαρχους (ονόματα)

Μετά την κρίση των ταξίαρχων ολοκληρώθηκαν και οι κρίσεις των αστυνομικών διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του…

22 λεπτά ago

Η φαρμακευτική κάνναβη έφερε κοντά Γεωργιάδη και Καρανίκα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έπλεξε το εγκώμιο του πάλαι ποτέ συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα αναγνωρίζοντας για μια…

24 λεπτά ago

Βουλή: Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που…

28 λεπτά ago

Ποια η άποψη των πολιτών για τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές; Θα εκπλαγείτε!

Το να σέβεται και να εμπιστεύεται ένας λαός τους θεσμούς είναι κάτι πολύ σημαντικό για μία υγιή και δημοκρατική κοινωνία.…

30 λεπτά ago