οικονόμου-για-τσίπρα-η-πραγματικότη-1057736
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.09.2022 | 20:56

Οικονόμου για Τσίπρα: «Η πραγματικότητα υπερβαίνει τις πολιτικές του δυνατότητες»

«Η πραγματικότητα υπερβαίνει τις πολιτικές δυνατότητες του κ. Τσίπρα», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας «συνεχίζει να πλάθει μύθους, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις» και συνέχισε τη δήλωσή του σημειώνοντας: «Για το γεγονός ότι μέρα παρά μέρα προστίθεται κι ένα νέο μέλος των κυβερνήσεών του το οποίο παρακολουθούσε, παραμένει ένοχα άλαλος. Παράλληλα, στην ανάλυσή του για την ενεργειακή κρίση μπλέκει τα πάντα, αλλά ξεχνά το βασικότερο: τη διεθνή της διάσταση».

Κλείνοντας τη δήλωσή του για την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Είναι ολοφάνερο ότι η πραγματικότητα υπερβαίνει τις πολιτικές δυνατότητες του κ. Τσίπρα».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τα στελέχη να είναι σε εκλογική ετοιμότητα, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός είναι βαθιά τραυματισμένος από τα τελευταία γεγονότα και ιδιαίτερα από το θέμα των υποκλοπών.

Ξεκινώντας την εισήγησή του αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει. Είπε χαρακτηριστικά: «Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, για αυτό και το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα. Το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν είναι δεδομένο. Το μόνο δεδομένο είναι ότι θα είναι μια μάχη σκληρή, την οποία έχουμε κάθε δυνατότητα να κερδίσουμε».

Ακολούθως, μεταξύ άλλων, εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό καταλογίζοντάς του πρόθεση για την υπόθεση των υποκλοπών: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο κος Μητσοτάκης είναι πλέον βαθιά τραυματισμένος από την υπόθεση των υποκλοπών. Η υπόθεση έχει βάθος και δε θα σβήσει, ούτε θα ξεχαστεί. Γιατί δε πρόκειται για κάποια τυχαία περιστατικά, αλλά για ένα μοντέλο διακυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κάποιο λάθος ή κάποια αστοχία. Έτσι κυβερνούσε. Το σύστημα Μητσοτάκη άκουγε όσους ήθελε, όποιους ήθελε και όποτε ήθελε. Όχι μόνο από όταν ανέλαβε την εξουσία. Και είναι τόσο μεγάλο το εύρος των υποκλοπών, ιδιαίτερα με τα σύγχρονα και παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει και συνέχεια».