οικονόμου-για-το-επεισόδιο-πολάκη-στη-942886
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.01.2022 | 12:19

Οικονόμου για το επεισόδιο Πολάκη στην ταβέρνα: Είναι γνωστή η καθεστωτική συμπεριφορά του

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας κλήθηκε να μιλήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ερωτηθείς για το περιστατικό σε ταβέρνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, ανέφερε πως είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. «Το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξελίσσεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση, την οποία υποστηρίζει και ο Τσίπρας».

«Πάνε ορισμένοι να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, να δηλητηριάσουν, να διχάσουν για να ικανοποιήσουν τις δικές τους καθεστωτικές αντιλήψεις και παλαιοκομματικές απόψεις για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, όσο κι αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος προσωπικά στον Πολάκη κατέληξε: «Είναι γνωστή η καθεστωτική συμπεριφορά του».

Ακολουθεί ολόκληρο το απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Οικονόμου:

Η καθεστωτική αντίληψη του κ. Πολάκη είναι γνωστή. Το περιστατικό αυτό στο Μοσχάτο, σύμφωνα με τα γεγονότα, που δεν έχουν διαψευστεί από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα αυτή. Ο κ. Πολάκης αντιλαμβάνεται ότι ο ίδιος μπορεί να ερμηνεύει, να εφαρμόζει τους νόμους κατά το δοκούν, να απειλεί και να εκβιάζει. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και δεν είναι το πρώτο. Το σοβαρό, όμως, και το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το σοβαρό πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες μια ενορχηστρωμένη επίθεση, με πρώτο τον κ. Πολάκη, απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη, απέναντι σε βασικούς πυλώνες της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και την επίθεση αυτή την στηρίζει ηθικά και πολιτικά ο κ. Τσίπρας. Θεωρώ ότι μάλλον την στηρίζει το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο των κοινοβουλευτικών του, των στελεχών του. Και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Είναι απίστευτες οι απειλές του κ. Πολάκη προς την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους δικαστές, σε μια κομματική εκδήλωση. Το ηχητικό είδε το φως της δημοσιότητας. Απειλεί ευθέως τους δικαστές, απειλεί ευθέως την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτά δεν είναι πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν σε μια ευρωπαϊκή, σε μια φιλελεύθερη Δημοκρατία. Και το μεγάλο ερώτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Είναι αν ο κ. Τσίπρας -που και αυτός με σημερινή του αρθρογραφία, στηρίζει ηθικά και πολιτικά- συμμερίζεται τις απόψεις αυτές. Έχουμε ή δεν έχουμε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα; Το πιστεύουμε αυτό ή όχι; Πιστεύουμε ότι ο Άρειος Πάγος -το Ανώτατο Δικαστήριο- δρα με βάση το Σύνταγμα και του νόμους ως ανεξάρτητη εξουσία, όπως είναι βασική προϋπόθεση λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας ή όχι; Γιατί πάνε ορισμένοι να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, να δηλητηριάσουν, να διχάσουν; Το κάνουν για να υπηρετήσουν τις δικές τους καθεστωτικές αντιλήψεις, τις δικές τους παλαιοκομματικές απόψεις.

Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Επιχείρησαν κάποιοι στο παρελθόν να το καταλύσουν αυτό με την εργαλειοποίηση των θεσμών, αλλά βρήκαν απέναντί τους την κοινωνία, βρήκαν απέναντί τους τις θεσμικές αντιστάσεις της Δημοκρατίας. Είμαστε Κράτος Δικαίου και ελευθερίας. Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας να απειλεί δικαστές και να αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επειδή δεν τον βολεύουν οι αποφάσεις ή οι κινήσεις της. Η χώρα είναι ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, όσο κι αν δεν αρέσει αυτό στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Πολάκη και του κ. Τσίπρα. Οφείλουν να τοποθετηθούν με καθαρό τρόπο απέναντι σε αυτό, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές και χωρίς να μπερδεύουν πράγματα άσχετα μεταξύ τους.