οικονόμου-για-δηλώσεις-δραγασάκη-ο-σ-1157611
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 29.03.2023 | 13:08

Οικονόμου για δηλώσεις Δραγασάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επαναφέρει τη φορολογική εξόντωση»

Κριτική στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, σε ομιλία του στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ασκεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του αφορολόγητου ορίου που ανέρχεται σήμερα στα 800.000 ευρώ για γονικές παροχές και δωρεές, καθώς και στην αύξηση του φόρου στα μερίσματα.

«Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι περιμένει τους πολίτες εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει οποιοδήποτε ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας ας ανατρέξει κανείς στην τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, Ι. Δραγασάκη. Κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκ νέου επιβολή επιπλέον φορολόγησης της μεσαίας τάξης» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Τι κι αν οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ενίσχυσαν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και την δημιουργία μόνιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιόρθωτος, ίδιος και απαράλλαχτος επιδιώκει να μας επαναφέρει στις μέρες της φορολογικής εξόντωσης που οι πολίτες βίωσαν στην περίοδο της ”προοδευτικής” διακυβέρνησης του» προσθέτει.