Οικονόμου: Δεν παρακολουθούμε ως θεατές την πανδημία - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back
Οικονόμου για Τσίπρα: Παροχές χωρίς κοστολόγηση

Οικονόμου: Δεν παρακολουθούμε ως θεατές την πανδημία

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κριτική που δέχεται για την διαχείριση της πανδημίας επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν παρακολουθούμε ως θεατές την πανδημία, τόνισε με έμφαση ο Γιάννης Οικονόμου και αναφέρθηκε στις παρελθούσες και εν εξελίξει δράσεις της κυβέρνησης.

O κ. Οικονόμου έκανε γνωστή τη συμφωνία του υπουργείου Υγείας με πέντε ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα για την αντιμετώπιση Covid και non Covid περιστατικών. H κυβέρνηση οργανώνει την άμυνα κατά της πανδημίας και σε αυτήν τη φάση. Είμαστε στην πρώτη γραμμή εδώ και δύο χρόνια, δεν την παρακολουθούμε ως σχολιαστές όπως άλλοι», υπογράμμισε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ειδική αναφορά στις γυναικοκτονίες, επισημαίνοντας τις δομές που λειτουργούν αλλά και τις δράσεις για την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τα εγκλήματα κατά γυναικών.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και νοσηλειών η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

«Όσο περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι, τόσο περισσότερα τα κρούσματα» τόνισε.

Ο κίνδυνος γίνεται πολύ μεγαλύτερος τη χειμερινή περίοδο τόνισε ο κ. Οικονόμου και έκανε λόγο για ανάγκη επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο κίνδυνος διασποράς εξαρτάται από το επίπεδο της εμβολιαστικής κάλυψης κάθε περιοχής. Με απλά λόγια όσο περισσότεροι είναι οι ανεμβολίαστοι, τόσο περισσότερα είναι τα κρούσματα, οι νοσηλείες και δυστυχώς οι απώλειες. Ο κίνδυνος γίνεται πολύ μεγαλύτερος κατά τη χειμερινή περίοδο, αφενός γιατί ο ιός είναι ανθεκτικότερος στις χαμηλές θερμοκρασίες και αφετέρου διότι περιοριζόμαστε σε κλειστούς χώρους. Για όλους αυτούς τους λόγους η ανάγκη περαιτέρω επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης σε εθνικό επίπεδο είναι ακόμα πιο πιεστική», υπογράμμισε.

Η άρνηση εμβολιασμού είναι πράξη αυτοκτονική, τόνισε

Σε ερώτηση για το αν οι δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας επαναφέρουν στο τραπέζι ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων ο κ. Οικονόμου επέμεινε ότι στόχος είναι να πειστούν οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν.

Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να διαχειριστούμε την κατάσταση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!