οικονόμου-απέρριψε-προσωρινά-την-αλλ-1057736
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.09.2022 | 13:16

Οικονόμου: Απέρριψε προσωρινά την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Απέρριψε… προσωρινά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε αλλαγή του εκλογικού νόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες (αρχές Απριλίου) η πλατφόρμα για την επιδότηση στα καύσιμα.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση δεν απασχολεί καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά ο περιορισμός των συνεπειών της κρίσης στους πολίτες. Στο μεταξύ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος ειδικά για τους οικονομικά αδύναμους, προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με πλήρη συνείδηση, ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, κατέθεσε προτάσεις στην Κομισιόν, πέτυχε ρητή αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου.

«Η κρίση αφορά όλα τα νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις, καμιά χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα, απαιτείται ευρωπαϊκή απάντηση. Ήρθε η ώρα για πολιτική παρέμβαση, δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, Το κόστος των μέτρων ξεπερνούν τα 3,7 δις ευρώ ενώ οι συνολικές επιδοτήσεις 2,1 δις ευρώ από ΔΕΗ και ΔΕΠΑ», είπε και μίλησε για στοχευμένα μέτρα, με στήριξη κυρίως των πιο ευάλωτων, κινούνται στα όρια που επιτάσσει η δημοσιονομική σταθερότητα. Παράλληλα, εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αρνείται αρνούνται το αυτονόητο: Ότι είναι παγκόσμιες οι συνέπειες της κρίσης. Επίσης, έκανε λόγο για «Fake news τα περί στήριξης των κερδοσκόπων από την Κυβέρνηση», υπενθυμίζοντας ότι η ΔΕΗ έχε μέχρι σήμερα επιδοτήσει τους καταναλωτές με πάνω από 800 εκατ. Ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με το διδακτορικό του Γιώργου Πατούλη υπογράμμισε ότι δεν είναι μέλος της Κυβέρνησης, οπότε δεν έχει η κυβέρνηση να τοποθετηθεί για κάτι, υπάρχει δήλωση του, θα πάει στη δικαιοσύνη η κατάσταση.