οικονόμου-αν-ο-συριζα-έχει-στοιχεία-να-1057736
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 14.11.2022 | 20:22

Οικονόμου: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία να τα φέρει στη Δικαιοσύνη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα των παρακολουθήσεων. Τελευταίο «χτύπημα» ήταν η νέα ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ρωτά τον πρωθυπουργό για το αν μέλη της κυβέρνησης και υπουργοί που φέρονται να παρακολουθούνται από το Predator, παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε σε σκληρή γλώσσα ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να φέρει τα στοιχεία που διαθέτει, αν τα διαθέτει, στη Δικαιοσύνη.

«Στο πολιτικό μας σύμπαν δυο πράγματα είναι άπειρα: η εμπάθεια και η συνεχής διαστρέβλωση λόγων και γεγονότων, στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερα το θεσμικά αυτονόητο: ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμπλέκεται στο έργο της ΕΥΠ, πόσω μάλλον στο ζήτημα των νόμιμων επισυνδέσεων. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται από την ΕΥΠ μόνο εάν υπάρξουν ευρήματα, για τα οποία η Υπηρεσία κρίνει ότι πρέπει να τον ενημερώσει. Και εν πάσει περιπτώσει, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία για αυτά που ισχυρίζεται και υπονοεί, για τα οποία η Κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία πληροφορία, ας τα φέρει στη Δικαιοσύνη και το προσκήνιο», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Όσο για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Βουλή, ας μην ανησυχούν. Πολύ σύντομα θα απαντήσει και πάλι , συνολικά και θεσμικά- για τα ζητήματα αυτά στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Εάν ο κ. Τσίπρας ανυπομονεί και νιώθει τόσο έτοιμος, ας καταθέσει πρόταση μομφής, όπως άλλωστε είχε κάνει με αφορμή μια χιονόπτωση», πρόσθεσε.