Οικονόμου: Άν δεν καλυφθούν τα κενά μέχρι το βράδυ ξεκινά από αύριο η επιστράτευση γιατρών - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
15
Νοέμβριος
Back
Οικονόμου για Τσίπρα: Παροχές χωρίς κοστολόγηση

Οικονόμου: Άν δεν καλυφθούν τα κενά μέχρι το βράδυ ξεκινά από αύριο η επιστράτευση γιατρών

Σήμερα το βράδυ αναμένουμε τις απαντήσεις των ιδιωτών γιατρών. Από αύριο, αν χρειαστεί, ξεκινά η διαδικασία επίταξης των ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτό δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας ο κ. Οικονόμου τόνισε:

«Η κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης με τα κρούσματα και τη θνητότητα. Μόνο ο ένας στους 10 στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένος και το 94% έχει σοβαρό υποκείμενιο νόσημα. Φέτος έχουμε περισσότερα κρούσματα, αλλά λιγότερες νοσηλείες. Το εμβόλιο παραμένει το αποτελεσματικότερο όπλο. Με αυτά τα δεδομένα, δίνουμε έμφαση στην ερπέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης, με την πρώτη και τρίτη δόση. Εξακολουθούμε τη μέριμνα για την εφαρμογή των μέτρων, με εκτεταμένους ελέγχους και ενίσχυση του ΕΣΥ. Φέτος έχουμε 1.277 κλίνες ΜΕΘ σε σχέση με τις 577 του 2019. Η κυβέρνηση συνεργάζεται με ιδιωτικό τομέα για covid και non covid περιστατικά. 11 κλινικές στη βόρεια Ελλάδα έχουν δώσει κλίνες. Σήμερα το βράδυ περιμένουμε τις απαντήσεις των Ιατρικών  Συλλόγων και ανάλογα με τα κενά που θα καλυφθούν, από αύριο ξεκινούν οι επιτάξεις».

«Η χώρα δεν μπορεί να μείνει περίκλειστη. Απαιτείται οικονομία σε λειτουργία. Η πολιτική στήριξης για το ΕΣΥ είναι εφικτή επειδή η κυβέρνηση προχώρησε έγκαιρα στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας με το εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχει εφαρμόσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά για lockdown και επιβολή περιορισμών των ελευθεριών των εμβολιασμένων.

«Έχουμε βασική φιλοσοφία μέτρων, από την οποία δεν θα γίνουν βασικές παρεκκλίσεις. Βασιοκό η εμβοπλιαστική κάλυψη. Ότι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να προστατεύσει την υγεία των πολιτών – μέσα και η τρίτη δόση – θα το κάνει. Θα έχουμε σημειακές βελτιώσεις, αλλά όχι παρεκκλίσεις. Δεν συζητάμε για περιορισμούς εμβολιασμένων και Lockdown. Αποδίδουμε έμφαση στον εμβολιασμό κλαι με την τρίτη δόση και στην εφαρμογή των μέτρων για τους ανεμβολίαστους».

Τέλος δήλωσε ότι οι πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα γίνουν κανονικά

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!