οικονόμου-59-864-ραντεβού-για-εμβολιασμό-π-942886
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.12.2021 | 13:38

Οικονόμου: 59.864 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης από τους άνω των 60

Στην πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε κυρίως κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Για το μέτρο της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών,  τόνισε ότι 59.864 πολίτες της συγκεκριμένης ομάδας έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου σε μόλις πέντε μέρες από την ημέρα που ανακοινώθηκε το μέτρο.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 10% των πολιτών άνω των 60 οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι. Σημείωσε δε πως τις τελευταίες δέκα ημέρες 151.489 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την αναμνηστική, ενώ από το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 535.662 ραντεβού αναμνηστικής δόσης.

«Η πλατφόρμα για τα παιδιά 5-11 ετών θα ανοίξει όταν έρθουν τα εμβόλια αυτά που είναι ειδικά για παιδιά, λόγω της διαφορετικής δοσολογίας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου περιέγραψε την πολιτική των δύο αξόνων στους οποίους κινείται η κυβέρνηση.

Στη  συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου περιέγραψε την στρατηγική της κυβέρνησης η οποία κινείται παράλληλα σε δύο στόχους:

Πρώτος στόχος είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης για όλους και πρωτίστως σε εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών. Δεύτερος στόχος είναι η επιτάχυνση της τρίτης, της λεγόμενης αναμνηστικής δόσης, που κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της  διαφαινόμενης μεταβολής του κινδύνου μόλυνσης από την παραλλαγή «Όμικρον

Για το πρόστιμο επανέλαβε ότι η επιβολή του είναι ένα μέσο για την καθολικότητα του εμβολιασμού, δεν είναι αυτοσκοπός. Από την πλευρά μας όμως θα καταβάλλουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω και να μην χρειαστεί να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της οποιαδήποτε κύρωσης, επεσήμανε.