Οικολόγοι Πράσινοι: Ολοταχώς προς το παρελθόν βάζει η Κυβέρνηση την Αυτοδιοίκηση - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Δεκέμβριος
Back

Οικολόγοι Πράσινοι: Ολοταχώς προς το παρελθόν βάζει η Κυβέρνηση την Αυτοδιοίκηση

Τα εκλογικά συστήματα μπορούν να προάγουν ή και να παράγουν πολιτικό ήθος, όπως επίσης πολιτική και κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Οι αλλαγές στον «Κλεισθένη» που προωθεί η Κυβέρνηση εκτός από πολιτική ανικανότητα προδίδουν και πολιτική σκοπιμότητα με σκοπό την επιστροφή σε συστήματα διοίκησης του παρελθόντος.

Το σύστημα με το οποίο έγιναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μπορούσε να αποτελέσει την μεγαλύτερη τομή στην Περιφερειακή διακυβέρνηση να επιφέρει τεράστιες και θετικές αλλαγές, και εν τέλει να εντάξει την Ελληνική Αυτοδιοικητική πραγματικότητα στην Ευρωπαϊκή.

“Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν το επιθυμεί και ότι όλοι όσοι από τους κύκλους της έλεγαν «μένουμε Ευρώπη», φαίνεται τελικά, ότι μόνο αυτό δεν είχαν κατά νου”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση «θέλει Αρετή και τόλμη» και όποιοι δεν τα διαθέτουν αυτά, ας μάθουν τουλάχιστον να κουβεντιάζουν ήρεμα, απλά, και δημοκρατικά, αλλά κυρίως χωρίς να ξεχνούν ότι οι πολίτες τους εμπιστεύθηκαν τις θέσεις ευθύνης που βρίσκονται, και τα συμφέροντα αυτών πρέπει να υπηρετούν.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει ανερυθρίαστα στην εξασφάλιση της παντοδυναμίας των δικών της Δημάρχων και Περιφερειαρχών. Ουδόλως κόπτονται για την δημοκρατική και ουσιαστική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, και τα περί δυσλειτουργίας κλπ που επικαλούνται είναι προσχηματικά και διάτρητα φύλλα συκής.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στις μεθοδεύσεις ακύρωσης της απλής αναλογικής και θεωρούμε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει το προηγούμενο σύστημα όπου οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες ήταν ουσιαστικά ανεξέλεγκτοι και παντοδύναμοι χωρίς να έχουν την πλειοψηφία των εκλογέων.

Η απλή αναλογική βάζει την Αυτοδιοίκηση σε τροχιά συνεργασιών και συναινέσεων σπάζοντας την μέχρι σήμερα πρακτική των προειλημμένων, από την πλειοψηφία, αποφάσεων και τον ηγεμονισμό των τοπικών αρχόντων. Υπενθυμίζουμε ότι δεν φταίει η απλή αναλογική όταν σύμφωνα με τις, επί σειρά ετών, εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένουν οι βασικοί φορείς κακοδιαχείρισης και διαφθοράς!

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί για ακόμη μια φορά σε πολιτικό χρόνο της δεκαετίας του ’50 και πρέπει να αντιληφθεί το συντομότερο ότι η επαναφορά στο παρελθόν δεν ωφελεί κανέναν, το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την πρόοδο είναι η μόνη επιλογή και μόνο αυτή εμείς προτάσσουμε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!