Οικολόγοι Πράσινοι για εκλογικό νόμο: Υπέρ της αλλαγής με απλή αναλογική

Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου με καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι, σύμφωνα με την απόφαση του Πανελλαδικού τους Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα πρέπει να γίνει προς τις εξής κατευθύνσεις:

-Μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, διερεύνηση δυνατοτήτων να αντικατασταθεί ο σταυρός προτίμησης με άλλες δημοκρατικές ρυθμίσεις χωρίς να ενισχυθεί η εξουσία των κομματικών μηχανισμών, εσωκομματικές προκριματικές εκλογές ανά περιφέρεια, όπου προβλέπεται λίστα. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει και σε δραστικό περιορισμό του «κόστους εκλογής».

-Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

-Κατάργηση του πλαφόν εισόδου του 3%

-Διάλογο, με συμμετοχή και των ίδιων των νέων, για τη σκοπιμότητα να δοθεί δικαίωμα ψήφου από τα 16 χρόνια. Εκλογιμότητα από τα 21 χρόνια.

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, καλούν τους δύο βουλευτές μέλη του κόμματος να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και του πλαφόν εισόδου του 3%, καθώς και υπέρ της μείωσης της ηλικίας δικαιώματος ψήφου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΑΛΛΑΓΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΥΠΕΡ, ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!