oι-βουλευτές-που-αγωνιούν-για-τις-έδρες-652625
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 08.07.2019 | 16:31

Oι βουλευτές που αγωνιούν για τις έδρες των αρχηγών

Ένα ιδιαίτερο «ο -πολιτικός- θάνατός σου, η ζωή μου» εκτυλίσσεται από χτες το βράδυ σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Η πλειοψηφία των βουλευτών γνωρίζει από χτες βράδυ αν εξελέγησαν στην Βουλή ή αν έμειναν εκτός, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει και αυτό γιατί εξαρτώνται από τις αποφάσεις των αρχηγών των κομμάτων τους.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας ήταν υποψήφιοι σε τρεις περιφέρειες ο καθένας, όπως δικαιούνται οι πολιτικοί αρχηγοί. Στο τέλος όμως, πρέπει να κρατήσουν μία, στερώντας από την συγκεκριμένη περιφέρεια τη δυνατότητα σε αυτόν που βρίσκεται στην «ουρά» των ψήφων να βγει βουλευτής.

Θρίλερ μεταξύ Τραγάκη-Γιακουμάτου -Αλεξοπούλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υποψήφιος στην Β’ Πειραιά, στον δυτικό τομέα της Β’ Αθήνας και στην Αχαΐα. Αν καταλήξει στην Β΄Πειραιά, τότε θα την «πληρώσει» ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου Γιάννης Τραγάκης.

Αν επιλέξει τον δυτικό τομέα της Β’ Αθήνας, τότε θα μείνει εκτός ο πρώην υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Σε ό,τι αφορά την Αχαϊα, την απόφαση του νέου πρωθυπουργού αναμένει με μεγάλη αγωνία η Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Στην κόψη του ξυραφιού Βαγενά-Μάρκου -Παναγιωτόπουλος

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποψήφιος στην Αχαΐα, στην Ανατολική Αττική και στη Λάρισα. Στην Αχαΐα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, μέχρι στιγμής αυτοί είναι οι Αλέξης Τσίπρας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κωνσταντίνος Μάρκου.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας εγκαταλείψει την έδρα της Αχαΐας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα, τότε γίνεται βουλευτής ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Αν αποφασίσει να αφήσει την έδρα ης ανατολικής Αττικής, τότε εκλέγεται βουλευτής ο Πάνος Σκουρολιάκος. Αντίστοιχα, αν αφήσει την έδρα της Λάρισας, τότε γίνεται αυτόματα βουλευτής η Άννα Βαγενά.

Τέλος αγωνίας για Κεγκέρογλου -Αντωνίου

Δεν κράτησε πολύ η αγωνία του Βασίλη Κεγκέρογλου και της Τόνιας Αντωνίου, σχετικά με το ποιος από τους δύο θα βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα του Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, προκειμένου να τον συγχαρεί και να τον διαβεβαιώσει πως η έδρα του Ηρακλείου είναι δική του.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. φαίνεται να αποφάσισε ότι θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα στον νότιο τομέα Αθηνών, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται εκτός Κοινοβουλίου η Τόνια Αντωνίου.

Πηγή: Newpost