Παρασκευή
2
Ιούνιος
Back

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Απαράδεκτο θεσμικά αυτό που συνέβη στη Βουλή

Στα όσα εκτυλίχθηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε ο βουλευτή Αρκαδίας, με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για τη διακοπή της σύνδεσης Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο της Κύπρου όταν αναφέρθηκε η Πρόεδρος στις θηριωδίες της Τουρκίας κατά την εισβολή δήλωσε:«Ως άνθρωποι και ως παράταξη, είμαστε απέναντι σε κάθε εισβολή και οποιονδήποτε παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Άρα, δεν είμαστε ούτε με τον Πούτιν, ούτε με τον Ζελένσκι. Επειδή από την αρχή είχαμε ταχθεί με την εφαρμογή των ενιαίων κανόνων του διεθνούς δικαίου, μπορούμε σήμερα να σχολιάσουμε με τον τρόπο που το κάνουμε. Η διακοπή της σύνδεσης του κ. Ζελένσκι κατά την ομιλία του στην Κυπριακή Βουλή μας θλίβει γιατί πρέπει να κατανοήσει ότι για να ζητάει όσα, πολύ σωστά ζητάει, για τη χώρα του πρέπει να κατανοεί τη θέση των χωρών με ανάλογες εμπειρίες, όπως η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Ο κ. Ζελένσκι είχε μια μεγάλη ευκαιρία κατά την ομιλία του στην Κύπρο  να μιλήσει πραγματικά για το διεθνές δίκαιο που δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αφορά κάθε χώρα και κάθε παραβίαση.

Σε ότι αφορά την ομιλία του μαχητή του Αζόφ στην Ελληνική Βουλή, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε τα εξής: «Εμείς ως κόμμα δεν παίρνουμε ίσες αποστάσεις, άρα μπορούμε να τοποθετηθούμε με σαφήνεια.  Ο Πρόεδρος της Βουλής, στη διάσκεψη Προέδρων, πήρε εντολή να μιλήσει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στο ελληνικό Κοινοβολούλιο, ως εκλεγμένος Πρόεδρος του λαού που δέχεται επίθεση. Ως ΠΑΣΟΚ, αυτό ήταν που απαντήσαμε σε όσους είχαν αμφιβολίες για αυτή την ομιλία, ότι όποια κι αν είναι η άποψη της κάθε παράταξης για τον κ. Ζελένσκι εφόσον είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας, οφείλουμε να τον ακούσουμε, έστω. Ήταν απαράδεκτο θεσμικά αυτό που συνέβη στη Βουλή. Δεν έπρεπε να το έχει επιτρέψει ο Πρόεδρος της Βουλής, έχει απόλυτη ευθύνη για αυτό. Ζητήσαμε χθες εξηγήσεις και δεν πήραμε τις κατάλληλες απαντήσεις. Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να επιμείνει «στη μεγάλη εικόνα».  Όμως το γεγονός ότι χάθηκε η μεγάλη εικόνα είναι ευθύνη των διοργανωτών της ομιλίας, άρα της κυβέρνησης. Έπρεπε να μιλήσει μόνο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!