Ο Βαρουφάκης απαντά με… χιούμορ για τη «λυπητερή» (φωτο)

Με ένα σύντομο κείμενο, ένα σκίτσο και μία δόση χιούμορ, ο Γιάνης Βαρουφάκης προσθέτει σήμερα ένα ακόμη επεισόδιο στην διαρκή αντιπαράθεσή του με τις Βρυξέλλες και τους «θεσμούς».

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράφει κείμενο, όπου αναφέρει ότι «το 2015 η τρόικα έκανε τα πάνδεινα για να επεκτείνει την χρεοκοπία του κράτους μας εμποδίζοντας την αναδιάρθρωση χρέους που είχαμε εκλεγεί να απαιτήσουμε. Ο μόνος τρόπος για να πετύχουν τον στόχο τους ήταν ένα νέο τεράστιο δάνειο, το οποίο όμως έλεγαν ότι… δεν χρειαζόταν. Η τακτική που επέλεξαν ήταν ο εικονικός πνιγμός της χώρας ώστε να υποκύψει η κυβέρνηση, να απομακρυνθεί ο υπουργός οικονομικών που απαιτούσε μεγάλη αναδιάρθωση χρέους (αντί για νέο δάνειο), και να χρεώσουν σε εκείνον το ύψος του νέου δανείου που εκείνοι επέβαλαν – καθώς και το μέσο με το οποίο το επέβαλαν (δηλαδή το κλείσιμο των τραπεζών).

Αυτό είναι το λεγόμενο “Κόστος Βαρουφάκη”: η κυνική προσπάθεια της τρόικας να φορτώσει το μνημονιακό δάνειο (με το οποίο θα επέκτειναν άλλη μια φορά την χρεοδουλοπαροικία μας) στον μόνο υπουργό οικονομικών που είπε “όχι” σε νέο μνημονιακό δάνειο (εμμένοντας στην αναδιάρθρωση χρέους). Κάθε φορά που μιλούν για “Κόστος Βαρουφάκη” ο πραγματικός τους στόχος είναι να λοιδωρήσουν τον λαό που τους είπε ΟΧΙ στοχοποιώντας τον υπουργό οικονομικών που τίμησε εκείνο το ΟΧΙ.

Με τιμούν βαθύτατα με αυτή την ταύτιση. Καλωσορίζω το μένος τους», καταλήγει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το κείμενο συνοδεύεται από σχετικό σαρκαστικό σκίτσο με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΣΚΙΤΣΟ, ΛΥΠΗΤΕΡΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!