ο-στυλιανίδης-φέρνει-μουρμούρα-στη-938590
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.09.2021 | 11:49

Ο Στυλιανίδης φέρνει «μουρμούρα» στη ΝΔ- Ποιοι θα τον «υπονομεύσουν»

Ο  Στυλιανίδης φέρνει «μουρμούρα» στη ΝΔ- Ποιοι θα τον «υπονομεύσουν»

Η ρελάνς που επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον ανασχηματισμό-φιάσκο ο οποίος δέχθηκε πολιτικά και εκδοτικά πυρά με τη …μεταγραφή του Στυλιανίδη έχει δύο όψεις.

Η πρώτη είναι αυτή που μεταδίδουν, περιχαρείς, οι αρμόδιοι για την κυβερνητική επικοινωνία. Σύμφωνα με αυτή η αντεπίθεση του Πρωθυπουργού εστέφη με δάφνες καθώς από την Παρασκευή η κυβέρνηση θα έχει στις τάξεις της «τον καλύτερο ευρωπαίο πολιτικό» στα ζητήματα διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας. Άρα ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η άλλη μεταδίδεται μέσω μιας υπόκωφης μουρμούρας. Προέρχεται από το εσωτερικό της ΝΔ και εκφράστηκε στις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε απλά ελληνικά λέει: Το κόμμα των αρίστων δεν έχει στελέχη και όταν ξεμένει από Πασόκους κάνει μεταγραφή από το εξωτερικό;

Ηδη, εφημερίδες  όπως η «Δημοκρατία» που εκφράζει ένα κομμάτι της βάσης του κυβερνώντος κόμματος κάθε άλλο από ενθουσιασμένες δείχνουν για την επιλογή του πρώην επιτρόπου της ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση, η αποστολή του κ. Στυλιανίδη δεν είναι εύκολη. Θα έχει να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία μιας δημόσιας διοίκησης η οποία δεν έχει σχέση με την κυπριακή (και την αποτελεσματικότητα της) που λειτουργεί με βάση το βρετανικό μοντέλο. Το ελληνικό γραφειοκρατικό κράτος θα είναι ο πρώτος υπονομευτικός παράγοντας της προσπάθειας που θα καταβάλλει ο νέος υπουργός.

Εκεί όμως που θα κριθούν πολλά είναι, όπως επισημαίνει ο Γ. Παπαχρήστος είναι η σχέση του με το …επιτελικό κράτος με το οποίο, όπως αναφέρει «θα πρέπει λογικά να συμβιώσει αν επιθυμεί να επιβιώσει πολιτικά. Θέλω επί του προκειμένου να ελπίζω ότι ο Πρωθυπουργός του έχει δώσει τις σχετικές εγγυήσεις», προσθέτει.

Η αναφορά είναι ξεκάθαρη. Το επιτελικό κράτος είναι αυτό που ροκάνισε τον Χρυσοχοΐδη.

Γιατί να έχει πρόβλημα να ροκανίσει μια ακόμα μεταγραφή;