Τρίτη
23
Μάι
Back

O Σημίτης «επέστρεψε» και κατακεραύνωσε: Μας κόστισε το “λεφτά υπάρχουν”

Ο Κώστας Σημίτης ήταν ο πρώτος ομιλητής στην εκδήλωση του Ζαππείου για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αιχμηρός έναντι όσων δημιούργησαν το κλίμα της Δευτέρας στον ίδιο χώρο, αλλά τόνισε ότι η κεντροαριστερά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και νέα πρόσωπα για να πείσει την κοινωνία. Επιπλέον παραδέχθηκε ότι το “λεφτά υπάρχουν” κόστισε στο ΠΑΣΟΚ.

«Κανείς δεν χάνεται, όποιος θέλει να συμμετάσχει σε μια δημιουργική πορεία βρίσκει τους δρόμους που τον εκφράζουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι πολιτική είναι οι στόχοι για τη χώρα και οι κατευθυντήριες γραμμές «και όχι πόσες δόσεις είναι ο ΕΝΦΙΑ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι στην Ελλάδα γίνεται συνεχής συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις χωρίς ποτέ αυτές να προωθούνται.

Έφερε σαν παράδειγμα την αξιολόγηση στο Δημόσιο, αλλά και τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ με τις οποίες όλα τα κόμματα σιωπηρά συμφώνησαν και τώρα η χώρα καλείται να τις επιστρέψει.

Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στις συνομιλίες στο Παρίσι, λέγοντας ότι η τρόικα ειναι μια μορφή ελέγχου που περιορίζει την αυτονομία της, ωστόσο, και αν φύγει -που καλό θα ήταν να φύγει-  υπάρχουν άλλοι τρόποι ελέγχου σε όλες τις χώρες-μέλη, ακόμα και σε όσους δεν έχουν υπερβολικά ελλείμματα.

Συνέστησε μάλιστα υπομονή σε όσους πιστεύουν ότι επίκειται αναδιάρθρωση του χρέους, λέγοντας ότι η λύση θα αργήσει και θα έρθει μετά από μακροχρόνια διαπραγμάτευση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!