σύσκεψη-σήμερα-στο-μαξίμου-για-την-κιβ-1095458
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.11.2022 | 09:22

Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για την Κιβωτό -Τι θα αποφασιστεί

Οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και σήμερα θα βρεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου θα είναι η λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου και των δομών της ανά την Ελλάδα αλλά και, κυρίως, το τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί για όσο διάστημα διαρκέσει η έρευνα από τη Δικαιοσύνη και τις αρχές.

Ήδη, από χθες Σάββατο (19.11.2022) στην κεντρική δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό δεν υπάρχει κανείς, αφού από τη στιγμή που αποχώρησαν οι τελευταίοι εργαζόμενοι, κανείς δεν επέστρεψε εκεί.

Η ταχύτατη ολοκλήρωση των ερευνών είναι απαραίτητη, όπως σχολιάζουν αρμόδια στελέχη, ώστε στη συνέχεια να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για την συνέχιση της λειτουργίας της δομής χωρίς την εμπλοκή όσων εμπλέκονται στις καταγγελίες και βέβαια να μην υπάρχουν σκιές για την επόμενη ημέρα.

Δεδομένη θεωρείται η εντατικοποίηση του ελέγχου στην Κιβωτό του Κόσμου με την συμμετοχή κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου όσον αφορά τα παιδιά που μένουν σε αυτή, ενώ ελεγκτής θα αναλάβει να ελέγξει όλη την διοικητική δομή και λειτουργία.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι καταγγελίες ανέστειλαν την οικονομική ενίσχυση και την μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, αντίστοιχα, χωρίς όπως διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη να τίθεται κίνδυνος για την λειτουργία της δομής και κατ’ επέκταση της ομαλής διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενεί. Άλλωστε, ο προσανατολισμός που υπάρχει είναι να αντικατασταθεί το παρών διοικητικό συμβούλιο από ένα μεταβατικό σχήμα με κρατικούς λειτουργούς μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και εφόσον είναι απαραίτητο να υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση προκειμένου η λειτουργία να συνεχιστεί υπό νέο πλαίσιο.

Όπως σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης δεν πρόκειται να κλείσει η «Κιβωτός», διότι θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να βρεθούν στο δρόμο.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης που θα αναλάβουν να τρέξουν τις όποιες αποφάσεις και την διαχείριση της κατάστασης με την απαραίτητη ευαισθησία και προσοχή για τα παιδιά που παραμένουν στις δομές.