Ο Λαφαζάνης θα συναντηθεί με τον Μίκη Θεοδωράκη – Ποιες άλλες κινήσεις κάνει στη σκακιέρα

Συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη έχει στα «σκαριά» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης, μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, στελέχη της κίνησης υποστήριζαν ότι την δημιουργία κόμματος θα στηρίξει «μια προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς, που σκεπάζει όλους εμάς τους υπολοίπους».

Στο νέο πολιτικό φορέα θα υπάρχει συντονιστική ομάδα που θα εκπροσωπεί όλες τις τάσεις, με την Αριστερή Πλατφόρμα να αποτελεί τον πυρήνα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να έχει κεντρικό ρόλο, ως πρόεδρος του κόμματος. Πέραν των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας στο νέο κόμμα θα συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ προχωρημένες επαφές υπάρχουν με τον Αλέκο Αλαβάνο, αλλά και τον Μανώλη Γλέζο.

Επίσης, στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου κόμματος συμμετέχει ενεργά και η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ,όπως η ίδια ανέφερε με μια οργισμένη, εναντίον της κυβέρνησης, ανακοίνωση. «Οι κομμουνιστές είναι αυτονόητο ότι δεν έχουμε πλέον καμία θέση στον νέο, μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Βαδίζουμε πλάι – πλάι με τους αριστερούς αγωνιστές του παλιού, προδομένου ΣΥΡΙΖΑ, παλεύοντας μαζί τους με σκοπό το νέο αριστερό πολιτικό υποκείμενο να εκφράσει γνήσια, αταλάντευτα και μέχρι τέλος τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Επίσης, συζητήσεις γίνονται και με στελέχη κινήσεων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.).

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο Κ. Δελημήτρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, τονίζοντας τις επόμενες ημέρες ο κ. Λαφαζάνης θα έχει συνάντηση με το Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο στήριξης του νέου κόμματος από μια προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!