ο-κουτσούμπας-στη-βουλή-για-δράση-υπόπ-1020011
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.05.2022 | 23:01

Ο Κουτσούμπας στη Βουλή για δράση υπόπτου «κυρίου» στο ΑΠΘ που προκάλεσε επέμβαση των ΜΑΤ

Τα σχέδια έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε ειδική αναφορά στο χθεσινό όργιο αστυνομικής βίας, για το οποίο αφορμή έγινε η δράση αγνώστου ατόμου. Ο γγ του ΚΚΕ έθεσε το ερώτημα για το αν «θα τοποθετηθεί κάποιος από την κυβέρνηση, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με σειρά βίντεο που τουλάχιστον προκαλούν ερωτηματικά και ταυτόχρονα οργή και αγανάκτηση για τη δράση ενός “κυρίου”, εντός εισαγωγικών, “μπροστινού” των δυνάμεων των ΜΑΤ που πρώτα προκαλεί δήθεν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και μετά περιθάλπεται από αυτές και φυγαδεύεται ανενόχλητος. Κράτος ή παρακράτος;».

«Φυσιολογικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει και ανοιχτή γραμμή και σχέδιο ανάμεσα σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες και προβοκατόρικες ομάδες που παρουσιάζονται και ως φοιτητές» επισήμανε.

Υπογράμμισε ότι δεν θα καταφέρει η κυβέρνηση να καλλιεργήσει τον φόβο, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο σχέδιο εξελίχθηκε και χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την εισβολή πάνοπλων αστυνομικών που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης σε εσωτερικούς χώρους αξιοποιώντας στημένα σκηνικά από ομάδες που δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές και τους αγώνες τους.