Πολιτική

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου

Με ανάρτησή του στο facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ο Θεόδωρος Πάγκαλος πορεύτηκε από πολύ νέος μέσα στην Ιστορία. Εισήλθε στο τοπίο της Mεταπολίτευσης έχοντας ήδη συσσωρεύσει γνώσεις, ακαδημαϊκούς τίτλους και πολιτικές εμπειρίες κυρίως από τον χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς. Ταίριαζε στον στρόβιλο του ΠΑΣΟΚ.

Υπό την αιγίδα του Ανδρέα Παπανδρέου ο Θεόδωρος Πάγκαλος ταυτίστηκε με τη μαχητική και ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο την αντίληψη ότι η ΕΕ είναι ένα πεδίο διαρκούς και σκληρής διαπραγμάτευσης. Αυτό το έκανε με το δικό του δυναμικό προσωπικό ύφος γνωρίζοντας όμως καλά τους πραγματικούς συσχετισμούς δυνάμεων και τα όρια που τίθενται. Συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες στιγμές όλων των κυβερνητικών περιόδων του ΠΑΣΟΚ και με ιστορικές επιτυχίες όπως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνδέθηκε και με στιγμές ιδιαίτερα δύσκολες όπως τα Ίμια και η υπόθεση Οτσαλάν. Δεν του έλειψαν ούτε οι προκλήσεις ούτε οι εμπειρίες. Και στην επώδυνη περίοδο της οικονομικής κρίσης και των αντιδημοφιλών αποφάσεων στάθηκε ακλόνητος στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Συνυπήρξαμε ως υπουργοί πολλών κυβερνήσεων, τελικά ως αντιπρόεδροι δυο κυβερνήσεων της περιόδου της κρίσης. Συμπλεύσαμε και διαφωνήσαμε σε εκτιμήσεις και επιμέρους χειρισμούς.

Έχω την αίσθηση ότι γνώρισα καλά τον πολύπτυχο, αντιφατικό και γοητευτικό Θόδωρο Πάγκαλο, αυτήν την εμβληματική φυσιογνωμία της Μεταπολίτευσης και όχι μόνο του κομματικού του χώρου και τον αποχαιρετώ με λύπη ως φίλο. Τα συλλυπητήρια μου στην Χριστίνα, τα παιδιά του, όλους τους δικούς του ανθρώπους».

Νίκος Κοκκινόπουλος

Recent Posts

Μαρινάκης: Ο Σούνακ ανέδειξε το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα

Περί δικαίωσης της επιλογής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης να θέσει σηκώσουν’ και…

2 λεπτά ago

Πόθεν Έσχες: Ποιος ηττημένος δήμαρχος διπλασίασε εισοδήματα και καταθέσεις

Διπλασιασμός εισοδημάτων και καταθέσεων του απερχόμενου δημάρχου Καρπενησίου, Νίκου Σουλιώτη, καταγράφεται στο Πόθεν Έσχες που…

11 λεπτά ago

Τουρκία: 42χρονο μοντέλο και η 15χρονη κόρη της βρέθηκαν νεκρές, τυλιγμένες σε σεντόνια

Συγκλονίζει ένα άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στην Τουρκία. Ένα μοντέλο από τη Ρωσία και η έφηβη…

11 λεπτά ago

Χανιά: Τραυματίστηκε καθηγήτρια μετά από πτώση σχολικού πίνακα

Ένα σπάνιο ατύχημα σημειώθηκε σε σχολείο στα Χανιά, με μια καθηγήτρια να τραυματίζεται, όταν σχολικός…

13 λεπτά ago

ΔΕΔΔΗΕ: Οι διακοπές ρεύματος σήμερα στην Αττική (περιοχές)

Διακοπή ρεύματος έχει προγραμματιστεί από τον ΔΕΔΔΗΕ για σήμερα, 30 Νοεμβρίου. Από ημ/νία και ώρα…

19 λεπτά ago

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τα δωρεάν e-εργαστήρια

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συνεχίζει και τον Δεκέμβριο τα e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη, που…

21 λεπτά ago