ο-επικεφαλής-του-ελκ-αδειάζει-μητσο-438782
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.01.2018 | 11:22

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ «αδειάζει» Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

“Παράθυρο ευκαιρίας” για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος της πΓΔΜ χαρακτήρισε τις τελευταίες εξελίξεις ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ζοζέφ Ντολ.

«Ελπίζω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί και καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε αποκλειστικά στο Euractiv ο Ντολ.

Το euractiv παρατηρεί πως η τοποθέτηση αυτή διαφοροποιείται σε σχέση με την επίσημη θέση της ΝΔ, όπως την εξέφρασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως το κόμμα του πιστεύει πως το ζήτημα επίλυσης της ονοματοδοσίας πρέπει να γίνει σε άλλη χρονική συγκυρία και υπό άλλες προϋποθέσεις, θέτοντας ως κύριο ζητούμενο την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής μας χώρας.

Η δήλωση του επικεφαλής του ΕΛΚ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων, καθώς οι ηγέτες των δύο χωρών σημείωσαν περαιτέρω πρόοδο στη χθεσινή συνάντηση στο Νταβός, από την οποία βγήκαν θετικά μηνύματα κατά του αλυτρωτισμού, με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ να δηλώνει πως θα αφαιρέσει το όνομα “Μέγας Αλέξανδρος” από το αεροδρόμιο και την εθνική οδό της χώρας του.