Ο Απ. Κακλαμάνης καταψήφισε την ρύθμιση Χρυσοχοΐδη για το ΤΕΕ

Καταψήφισε ο Απόστολος Κακλαμάνης την ρύθμιση Χρυσοχοΐδη αναφορικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας του ΤΕΕ, για το οποίο υπήρξε έντονη διαφωνία και αντιπαράθεση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ τάχθηκαν 157 βουλευτές, κατά 116 και υπήρξε ένα «παρών».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, είχε αντιδράσει έντονα, ωστόσο ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης δεν έκανε πίσω.

Στο νέο πλαίσιο προβλέπεται η συμμετοχή του ΤΕΕ σε Ανώνυμες Εταιρείες ή σε ΝΠΙΔ με σκοπό την πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων, την μελέτη και αδειοδότηση των τεχνικών έργων, την εκτέλεση μελετών και την τιμολόγηση δημοσίων και ιδιωτικών έργων κλπ. Επιπλέον, το ΤΕΕ μπορεί να ιδρύει επιστημονικά ή επαγγελματικά τμήματα που θα μπορούν να συμμετάσχουν και μη μέλη του, καθώς και να εγγράφει στα μητρώα του κάθε πρόσωπο ή φορέα που ασκεί τεχνικό επάγγελμα.

Επίσης, οι μελετητικές εταιρείες θα μπορούν να απογράφονται στο ΤΕΕ. Ακόμα, το Τεχνικό Επιμελητήριο θα μπορεί να λειτουργεί ως υπηρεσία μιας στάσης, κυρίως για τις εταιρείες που επιτελούν τεχνικό έργο, όπου θα συγκεντρώνονται ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων κλπ.

Στις αλλαγές αυτές αντιδρούν τόσο η Ένωση που εκπροσωπεί τους μηχανικούς των ΤΕΙ μη μελών του ΤΕΕ και οι Ομοσπονδίες τεχνικών επαγγελμάτων, όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει διαμηνύσει ότι δεν θα «δεν θα κάνει πίσω σε μια λογική συντεχνίας που θέλει να διατηρήσει τις καρέκλες της»,δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο, όπως κατήγγειλε ο κ. Κακλαμάνης. «Κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις που θέλουν να προσαρμόσουν το ρόλο και την αποστολή του ΤΕΕ στη σύγχρονη εποχή», έχει πει συγκεκριμένα ο υπουργός.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!