ντόρα-μπακογιάννη-κέρδισε-την-προσφυ-879519
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.12.2022 | 14:22

Ντόρα Μπακογιάννη: Κέρδισε την προσφυγή κατά Καμμένου για τη μη άρση της ασυλίας του

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τη Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με την προσφυγή που είχε καταθέσει το 2018 για τη μη άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου.

Η κ. Μπακογιάννη είχε καταθέσει μήνυση για προσβολές μέσω Twitter κατά της αξιοπρέπειας της ίδιας και της μνήμης του Παύλου Μπακογιάννη. Ωστόσο ο τότε υπουργός Αμυνας δεν είχε παραπεμφθεί σε δίκη επικαλούμενος την ασυλία του.

Στην απόφασή του το δικαστήριο κάνει λόγο για παραβίαση του άρθρου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Και καταλήγει στο συμπέρασμα πως η άρνηση άρσης της ασυλίας του κ. Καμένου αποτελούσε παρεμπόδιση. Παράλληλα επιδίκασε τα ποσά των 5.000 για ηθική 1.240 ευρώ για έξοδα, από την Ελλάδα προς την Ντορα Μπακογιάννη.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και στα δικαστήρια. Όταν τον Ιούλιο του 2018 προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε ο ίδιος πίσω από την υπουργική του ασυλία για να μην επιτρέψει στην Ελληνική δικαιοσύνη να εξετάσει την μήνυσή μου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου. Από την βολική θέση του υπουργού-υβριστή τον ξετρύπωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάζει την τότε κυβερνητική πλειοψηφία των ΣυριζΑνελ για την ποινική ασυλία που παρανόμως του παρείχε. Εφ’εξής, κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί για τις ύβρεις του έναντι των Ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Χωρίς ασυλία, χωρίς προστασία της πλειοψηφίας».