Ντάισελμπλουμ σε Τσίπρα: Οδεύουμε προς το τέλος του ελληνικού προγράμματος

Σύγκλιση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διαπιστώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και στους δυο στόχους της ελληνικής πλευράς.

Αφενός στο έγκαιρο κλείσιμο της γ´ αξιολόγησης χωρίς καινούργιες απαιτήσεις και στη συνέχιση της συζήτησης για την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Όπως άλλωστε δήλωσε και ο κ. Ντάισελμπλουμ, οδεύουμε προς το τέλος του προγράμματος και το ζήτημα πλέον είναι η καθαρή έξοδος της Ελλάδας.

Και οι δυο άνδρες συμφώνησαν στη συνέχιση της συζήτηση για έξοδο από το πρόγραμμα σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο και τους όρους που θα διαμορφωθούν για τη χώρα μας μετά τον Αύγουστο του 2018 όποτε τελειώνει το πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, στο Μέγαρο Μαξίμου σημείωσε:

«Νομίζω ότι τώρα η επίσκεψή σας γίνεται υπό καλύτερες συνθήκες από την προηγούμενη φορά. Λάβαμε δύσκολες αποφάσεις αλλά τώρα νομίζω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά να εξέλθουμε από μία πολύ δύσκολη περιπέτεια. Είναι αποφασιστικής σημασίας να διανύσουμε την τελευταία απόσταση αυτών των προσπαθειών. Και στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε επιτυχώς και έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση ώστε να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και της οικονομίας. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψής σας και ανυπομονώ να ανταλλάξουμε απόψεις. Υπάρχουν ωστόσο, κάποιες πολύ καλές ειδήσεις για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, επομένως είμαστε πιο αισιόδοξοι τώρα για το μέλλον».

Στην αντιφώνησή του, ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, τόνισε:

«Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε. Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Βεβαίως, οι επισκέψεις μου είναι πάντα πολύ σύντομες για να απολαύσω την υπέροχη χώρα σας.

Ωστόσο, είναι καλή εποχή για να έλθω πάλι στην Ελλάδα. Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, υπάρχουν προοπτικές, η οικονομία συνέρχεται η εμπιστοσύνη επανήλθε και νομίζω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής σας δουλειάς. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε μετά από μία δύσκολη περίοδο έντονων διαπραγματεύσεων.

Έχει συντελεστεί πολύ έργο και η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Αυτά είναι καλά νέα για την Ελλάδα και καλά νέα για την ευρωζώνη και σας ευχαριστώ για αυτό. Τα θέματα συζήτησης σήμερα θα περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έχουμε το ίδιο αίτημα άλλωστε.

Γνωρίζω ότι είστε πλήρως αποφασισμένος για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση, έχετε την στήριξή μου σε αυτό, άλλωστε μετά οδεύουμε προς την έξοδο και νομίζω ότι συμφωνούμε πως θα πρέπει να είναι καθαρή έξοδος και η Ελλάδα να καταστεί και πάλι οικονομικά ανεξάρτητη. Αυτοί είναι οι κοινοί μας στόχοι για τους οποίους πρέπει να συνεργαστούμε και θα το κάνουμε. Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ, ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!