ντ-μπακογιάννη-κατά-σχοινά-και-λινού-γ-406799
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 28.04.2021 | 12:54

Ντ. Μπακογιάννη: Κατά Σχοινά και Λινού για το AstraZeneca

Ως «ατυχέστατες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Αθηνά Λινού. Η Ντόρα Μπακογιάννη κλήθηκε να απαντήσει, μιλώντας σήμερα στο OPEN, για τους προβληματισμούς που υπάρχουν και εξέφρασε τη λύπη της για την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί. Η επίθεση της Μπακογιάννη έγινε λίγη ώρα μετά τις βολές που εξαπέλυσε η «Καθημερινή» εναντίον των επιστημόνων. 

«Θα σας πω ξεκάθαρα την άποψή μου. Είναι ατυχέσταστες αυτές οι δηλώσεις και χρησιμοποιώ πολύ ευγενική έκφραση. Το είπα και για τον κ. Σχοινά, ο οποίος έκανε τη δήλωση όχι για την ποιότητα του εμβολίου, αλλά γιατί η εταιρεία δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις παραδόσεις. Και διάφοροι επιστήμονες που αφήνουν υπονοούμενα και λένε “ναι μεν, αλλά”, θα πρέπει να έχουν ένα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης. Δεν μπορεί όλοι οι ειδικοί να αποφαίνονται για κάτι και να βγαίνεις στις τηλεοράσεις και να δημιουργείς μια ανασφάλεια σε μια νέα κοπέλα. Είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Λυπάμαι για αυτή την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί όταν βλέπουμε τα εκατομμύρια των εμβολιασμένων και τα ελάχιστα περιστατικά με παρενέργειες. Είναι άδικο να δημιουργείς αυτή την αγωνία στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λινού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην δώσει άλλη επιλογή στους 30αρηδες και 40αρηδες, παρά μόνο το AstraZeneca, έχει τονίσει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο «οι περισσότερες χώρες του κόσμου το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», προσθέτοντας υπό μορφή ερώτησης: «Εφόσον υπάρχει επιλογή εμβολίων και το AstraZeneca έχει έναν πολύ μικρό κίνδυνο για θρομβοεμβολικά επεισόδια σε νέες ηλικίες και πολύ μικρότερο κίνδυνο στις μεγαλύτερες και καθώς ο κίνδυνος είναι μικρότερος στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, πως κατευθύνουμε όλους τους νεότερους στο Astra;». Πρότεινε, μάλιστα, για το συγκεκριμένο σκεύασμα να υπάρχει ελεύθερη επιλογή.

«Ο φόβος είναι τα νοσοκομεία στην Περιφέρεια» επισήμανε, μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας τους λόγους που απαγορεύτηκε η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα.