Ντ. Μπακογιάννη για ελληνοτουρκικά: «Ναι, είναι η ώρα για προσφυγή στη Χάγη»

«Υπάρχουν δυο δυνατότητες σ’ αυτή τη φάση: Η μια είναι η αύξηση των επαγγελματιών με πρόσληψη μόνιμων στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα οπλικά συστήματα, άλλωστε, είναι πολύ δύσκολο να τα χειριστεί κληρωτός. Και το δεύτερο η αύξηση της θητείας, που δεν μπορεί να είναι ταμπού στον δημόσιο διάλογο», είπε αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης.

Και συμπλήρωσε η πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας: «Είμαστε σε μια φάση που πρέπει να ακούγονται καθαρές κουβέντες. Μπορεί να μην χρειάζεται αύξηση θητείας, όμως μπορεί το νέο σχέδιο να πει ότι χρειάζεται. Το πρώτο μας ελάττωμα είναι ότι τρέμουμε το πολιτικό κόστος. Τώρα, όμως, μιλάμε για τα δυο μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας, το ένα είναι η άμυνά της και το άλλο οι συμμαχίες της».

Όσον αφορά για το ενδεχόμενο προσφυγής της Χάγης, τόνισε: «Η άποψή μου συμπίπτει με την άποψη του κ. Βενιζέλου. Ναι, είναι η ώρα είναι πάμε σε διάλογο και προσφυγή στη Χάγη. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολο».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΗ, ΧΑΓΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!