Νοτοπούλου: "Θα δώσει επιτέλους ο ΥΠΟΙΚ παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;" - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
7
Δεκέμβριος
Back

Νοτοπούλου: “Θα δώσει επιτέλους ο ΥΠΟΙΚ παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;”

“Προτίθεται ο Υπουργός να δώσει επιτέλους παράταση για τις 30 Σεπτεμβρίου όπως ζητήσαμε με ερώτησή μας από τον Ιούλιο και όπως με ανακοινώσεις και επιστολές τους ζητούσαν δεκάδες ενώσεις Φοροτεχνικών-Λογιστών από όλη την Ελλάδα;”, τονίζει με ανακοίνωσή της η βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Νοτοπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Από τις 21/7/2022 με ερώτησή μας προς τον Υπουργό Οικονομικών- την οποία είχαν συνυπογράψει ακόμη 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία- είχαμε επισημάνει την ανάγκη παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Τονίσαμε ότι μπορεί από τον Απρίλιο να διανύουμε περίοδο προετοιμασίας, ελέγχου, ολοκλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ωστόσο διαπιστώνεται ότι η πραγματοποίηση της διαδικασίας προχωράει με αργούς ρυθμούς και αρκετά προβλήματα, ειδικά για τις επιχειρήσεις. Και αυτό, όχι με ευθύνη των Φοροτεχνικών-Λογιστών, αλλά λόγω εξωτερικών παραγόντων.

Αφουγκραζόμενοι την αγωνία των φοροτεχνικών συλλόγων και επαγγελματιών του κλάδου οι οποίοι ζητούσαν παράταση έως 30/9/2022 γνωρίζοντας ότι ο όγκος των υποχρεώσεων δεν μπορούσε να διεκπεραιωθεί  με βάση τις καταληκτικές ημερομηνίες του υπουργείου είχαμε ζητήσει τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση δεν δόθηκε με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία για φοροτεχνικούς και φορολογούμενους καθώς το σύστημα Taxisnet από χθες δεν ανταποκρίνεται επαρκώς με αποτέλεσμα οι δηλώσεις είτε να μην μπορούν να υποβληθούν είτε να υποβάλλονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Προτίθεται ο Υπουργός να δώσει επιτέλους παράταση για τις 30 Σεπτεμβρίου όπως ζητήσαμε με ερώτησή μας από τον Ιούλιο και όπως με ανακοινώσεις και επιστολές τους ζητούσαν δεκάδες ενώσεις Φοροτεχνικών-Λογιστών από όλη την Ελλάδα;”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!