Νοτοπούλου: «Ο Μητσοτάκης να πάει σε debate με τον Τσίπρα»

Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση βγαίνει πιο δυνατή με τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης εξέφρασε η υφυπουργός Εσωτερικών στον τομέα Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα. Η κυρία Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί μια διγλωσσία χωρίς προσχήματα πάνω σε ένα τόσο λεπτό εθνικό θέμα ενώ τον καλεί να πάει σε debate με τον Πρωθυπουργό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Βλέπουμε ότι με τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση και τη συζήτηση στη Βουλή, διαλύονται κόμματα ενώ η ελληνική κυβέρνηση βγαίνει πολύ πιο δυνατή. Αυτό σημαίνει ότι φτιάχνεται ένας νέος δημοκρατικός πόλος στην καρδιά του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό, τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάει σε ένα debate με τον κ. Τσίπρα για να διευκρινίσει τη θέση του και τι έχει κάνει η ΝΔ μέχρι σήμερα πάνω στο θέμα».

Παράλληλα, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει ήδη τα οφέλη που φέρει μια τέτοια συμφωνία για την βαλκανική συνανάπτυξη ενώ τόνισε πως πρέπει να σταματήσει η κινδυνολογία για τα προϊόντα.

«Δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος για τα προϊόντα. Από την ημέρα που ξεκίνησε η συζήτηση για την Συμφωνία δεν έχει κατατεθεί σχεδόν καμία πρόταση από την γειτονική χώρα για κατοχύρωση προϊόντων με τον τίτλο «Μακεδονικό». Εμείς παίρνουμε όμως όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα ψάχνει τέτοια τεχνικά ζητήματα. Αλλά όταν θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπάγονται τα προϊόντα τους σε μια Αρχή ελέγχου; Δεν είναι μια σοβαρή μορφή διασφάλισης αυτή; Δεν γνωρίζουν ότι οι δυο οικονομίες των λαών μπορούν να λειτουργήσουν αλληλοσυμπληρούμενα γιατί έχουν διαφορετικές δομές; Δεν ξέρουν ότι μπορούν να φτιαχτούν μια σειρά από έργα υποδομών και μεταφορών; Έτσι έρχεται η βαλκανική συνανάπτυξη».

Η κυρία Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στην σχέση της με τον κ. Μπουτάρη λέγοντας πως διατηρούνε εξαιρετική σχέση συνεργάζονται στενά και άριστα. «Επιδιώκω να έχω τη συμμετοχή του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και είμαι βέβαιη ότι αυτό συμβαίνει και θα συμβεί, ανέφερε. Νομίζω ότι τις εκλογές θα τις καθορίσουν η ψήφος και η συμμετοχή των πολιτών. Και το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι να εμπλακούν οι άνθρωποι της γενιάς μου», τόνισε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, DEBATE, ΤΣΙΠΡΑ, ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!