Νοτοπούλου – Αυλωνίτης: Κραυγή απελπισίας από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό Τουρισμό

Για κραυγή απελπισίας από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό Τουρισμό κάνουν λόγο με κοινή ανακοίνωση η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού και Βουλευτή Κέρκυρας Α. Αυλωνίτη.

Ειδικότερα:

H Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από την μία ενθαρρύνει τους εργαζομένους να προβαίνουν μονομερώς σε αίτηση αναστολής σύμβασης είτε γιατί η επιχείρηση που εργάζονταν δεν λειτούργησε, είτε γιατί ναι μεν λειτούργησε αλλά δεν έκανε επαναπρόσληψή τους και από την άλλη καθυστερεί αδικαιολόγητα να νομοθετήσει τη σχετική δυνατότητα.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και στο θέμα της δυνατότητας ένταξης με λιγότερα των 50 ενσήμων στο ταμείο ανεργίας των εργαζομένων χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Κύριοι της κυβέρνησης, σταματήστε να κρατάτε ομήρους τους εργαζόμενους.

Προχωρήστε άμεσα στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η επιβίωση των ανθρώπων του Επισιτισμού Τουρισμού και των οικογενειών τους δεν μπορεί να αποτελεί παιχνίδι μικροπολιτικής.

Δεν μπορείτε να παίζετε πάνω στις πλάτες των ανθρώπων που τόσο στήριξαν την ελληνική οικονομία τα δύσκολα χρόνια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!