νίκος-ανδρουλάκης-κρατάει-την-έδρα-στ-1167666
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 26.05.2023 | 20:10

Νίκος Ανδρουλάκης: Κρατάει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης -Αντίδραση Καστανίδη

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα κρατήσει την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης προκειμένου, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, ο κ. Ανδρουλάκης αφήνει εκτός ένα( “παπανδρεϊκο”) ιστορικό στέλεχος του κόμματος, η φωνή του οποίου δεν ήταν πάντα ευχάριστη για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις αντιδράσεις, υποστήριζαν ότι ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε την έδρα του Χάρη Καστανίδη σε συνεννόηση μαζί του για καθαρά για συμβολικούς λόγους και ότι μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα επιλέξει άλλη. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο Ο. Κωνσταντινόπουλος σε ανάρτησή του στο twitter τονίζει: “Μην τσιμπάτε στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Καστανίδη. Όλα είναι κατόπιν συνεννόησης”.

Ωστόσο, συνομιλητές του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι ο κ. Καστανίδης ενημερώθηκε για την απόφαση Ανδρουλάκη ελάχιστα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του κόμματος. Μάλιστα, ο κ. Καστανίδης πρόκειται να σχολιάσει την κίνηση Ανδρουλάκη το πρωί του Σαββάτου.

Να σημειωθεί τέλος ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει για τη θέση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και για τη θέση του Γραμματέα Προεδρείου της Βουλής τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος είναι ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.