νικήτας-κακλαμάνης-γιατί-γύρισα-στη-ν-196954
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.10.2014 | 13:02

Νικήτας Κακλαμάνης: Γιατί γύρισα στη Νέα Δημοκρατία

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στον Real Fm για τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: «Ίσως ήταν η καταλληλότερη ώρα για την επανένταξή μου στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας γιατί τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, στα δύσκολα φαίνεσαι. Είχα πει και παλαιότερα ότι η επανένταξή μου, περνά μόνο από ένα άτομο», σχολίασε αρχικά για την επιστροφή του και συνέχισε: «Η παλιά φιλία έπαιξε τον ρόλο της γιατί η επανένταξή μου, έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η διαγραφή μου. Μιλήσαμε πολιτικά με τον κ. Σαμαρά, αλλού συμφωνήσαμε, αλλού διαφωνήσαμε. Π.χ εγώ του έβαλα ένα θέμα για μία μερική αποζημίωση των ομολογιούχων».

«Ακούω την κριτική ότι βιάστηκε η κυβέρνηση να προαναγγείλει την έξοδο από το μνημόνιο. Αυτό το είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός και στην έκθεση Θεσσαλονίκης. Άκρα του τάφου σιωπή τότε. Το είπε στη Βουλή και από τότε, έγινε χαμός. Η θύελλα αυτή συμπίπτει με τη θύελλα που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία, αλλά και στην Ιταλία. Έχει αρχίσει και κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Γιούνκερ θα προσπαθήσει να εντάξει την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, πακέτο με το χρέος της Γαλλίας και της Ιταλίας. Είναι από τις κουβέντες που γίνονται στις Βρυξέλλες. Φοβάμαι ότι ενόψει της πρώτης Νοεμβρίου, έστειλαν μήνημα σε ολόκληρη την Ευρώπη και στη νέα Κομισιόν. Κι εγώ αναρωτιέμαι, αν έγινε όλος αυτός ο χαμός, τι θα συμβεί αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει τη μονομερή κατάργηση του μνημονίου; Που θα πάνε τα Spread και τα επιτόκια;», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Είναι τρία πράγματα. Το ένα είναι η επιτήρηση που υπάρχει από την Κομισιόν. Το δεύτερο είναι αυτό που είπε η κ. Λαγκάρντ για προληπτική στήριξη. Το τρίτο νομίζω ότι είναι ευκαιρία λαμπρή, να πάρει ο Α. Σαμαράς την πρωτοβουλία και να φωνάξει έναν, έναν τους αρχηγούς για την έξοδο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», τόνισε ακόμα ο κ. Κακλαμάνης.

«Το ΔΝΤ θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που θα ασχοληθούμε, με την δεδομένη θέση του, ότι είναι υπέρ του κουρέματος του χρέους», είπε ο κ. Κακλαμάνης. «Εγώ εκτιμώ ότι αν γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν, μπορεί να χτυπάνε καμπάνες, δεν είναι εύκολο είναι δύσκολο. Εγώ έχω συγκρατημένη αισιοδοξία για τους 180. Πριν από έναν χρόνο, λέγαμε κάποιοι άνθρωποι αυτά τα πράγματα. Τότε είχαμε χαρακτηριστεί ως σαμποτέρ της κυβέρνησης. Παρά ταύτα, η μάχη πρέπει να δοθεί».