νέος-πρόεδρος-της-κύπρου-ο-νίκος-χριστ-1136463
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.02.2023 | 19:25

Νέος πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Χριστουδουλίδης

Νέος πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Χριστουδουλίδης, αναγνώρισε την ήττα του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου καθώς εξασφάλισε το 51,91% των ψήφων στις εκλογές με τον αντίπαλό του, Ανδρέα Μαυρογιάννη να παίρνει ποσοστό 48,09%.

Η καταμέτρηση των ψήφων για τον Β΄ γύρο των Προεδρικών Εκλογών στην Κύπρο ολοκληρώθηκε, με το Νίκο Χριστοδουλίδη να είναι ο μεγάλος νικητής και ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσοστό 51,91% που αντιστοιχεί σε 204,633 ψήφους έναντι του ανθυποψηφίου του Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος εξασφάλισε το ποσοστό 48,09%.

Ο Αντρέας Μαυρογιάννης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον συνεχάρη για την εκλογή του. Επίσης ανακοίνωσε πως θα παραμείνει ενεργός πολίτης, αλλά δεν θα μείνει στην ενεργό πολιτική.

«Απόψε τελειώνει ένα μακρύ ταξίδι όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω χιλιάδες ανθρώπους και να μοιραστώ το όραμα μου. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και το μεγάλο κόμμα του ΑΚΕΛ. Λυπούμαι που δεν μπορέσαμε να πετύχουμε τον στόχο μας Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τη νίκη του. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης και ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η επανένωση του τόπου και η χρηστή διοίκηση» με αυτή τη δήλωση ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αναγνώρισε την ήττα του από το Νίκο Χριστουλίδη ο οποίος είναι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου.