Νέος φορέας Κεντροαριστεράς: Συνωστισμός για την ηγεσία

Μεγάλη μάχη αναμένεται για την ηγεσία του υπό ίδρυση νέο πολιτικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μέχρι στιγμής οι δεδομένοι υποψήφιοι για τον θώκο του νέου φορέα ανέρχονται σε πέντε (Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης και Γιάννης Μανιάτης) και πιθανολογείται ότι θα υποβάλλουν ακόμη υποψηφιότητα, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από τους πέντε επίσημα έχει μόνο ο κ. Ραγκούσης ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ενώ αύριο Δευτέρα πρόκειται να το πράξει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και την Πέμπτη πρόκειται να την επισημοποιήσει και ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης.

Τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκλογή θα τους ανακοινώσει σύντομα η επιτροπή υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Οι περισσότερες προτάσεις έχουν γίνει γνωστές στους υποψηφίους και θα οριστικοποιηθούν επισήμως τις επόμενες μέρες. Μεταξύ άλλων προτείνονται θεματικά debates ανάμεσα στους υποψήφιους στις 13 περιφέρειες και η δυνατότητα ακόμη και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μολονότι υπάρχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης πρόκειται αύριο Δευτέρα το μεσημέρι να ανακοινώσει επίσημα ότι επιθυμεί την ηγεσία του νέου κομματικού φορέα στον κεντροαριστερό χώρο. Η πρόθεση που εκδήλωσε στις αρχές Αυγούστου ανέτρεψε τα δεδομένα και τους σχεδιασμούς στο ΠΑΣΟΚ και στα υπόλοιπα κόμματα και κινήσεις, ανοίγοντας το παιχνίδι.

Η Φώφη Γεννηματά πρόκειται να ξεδιπλώσει τις απόψεις της για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και του ευρύτερου χώρου με την ομιλία της στην εκδήλωση για τη 3η Σεπτέμβρη, την επόμενη Κυριακή στο Ζάππειο.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΗΓΕΣΙΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, ΝΕΟ ΦΟΡΕΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!