Νέα τουρκική πρόκληση: Ζητά με NAVTEX αποστρατικοποίηση Λήμνου, Σαμοθράκης & Άη Στράτη

Σε νέα πρόκληση προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η Τουρκία. Συγκεκριμένα, εξέδωσε δύο NAVTEX, μέσω των οποίων αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.

Η NAVTEX εκδόθηκαν με αφορμή ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Η Τουρκία επικαλείται το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου και του Άη Στράτη, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Συνθήκη την οποία, στο πλαίσιο του αναθεωρητισμού, έχει αμφισβητήσει πολλάκις ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία αμφισβητεί εδώ και δεκαετίες το δικαίωμα παρουσίας αμυντικών δυνάμεων πάνω στα νησιά του Αιγαίου, καταγγέλλοντας την Ελλάδα για παραβίαση των σχετικών συνθηκών.

Η τουρκική NAVTEX

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δήλωσε ότι «θα σπάσει κάθε χέρι που θα απλώνεται στην πατρίδα του». Πρόσθεσε, δε, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΛΗΜΝΟΣ, ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΕΑ NAVTEX


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!