Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις εν όψει της συνέχισης της διάσκεψης για το Κυπριακό, σε επίπεδο τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, από τις 18 ως τις 20 Ιανουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός και ο Κύπριος πρόεδρος είχαν και το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της διάσκεψης της Γενεύης και επεξεργάστηκαν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί κατά την επόμενη περίοδο στις σχετικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με το γραφείο του Πρωθυπουργού, το πλαίσιο αυτό συμφώνησαν στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ε.Ε..

Σε σχετική ανακοίνωση τονίστηκε ότι Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία προσέρχονται στις συνομιλίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών, μακριά από αναχρονιστικές λογικές και προσεγγίσεις, για μια επανενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΓΕΝΕΥΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!