Νέα ένταση στη Βουλή με Πολάκη – Αθανασίου

«Κόλαση» στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη και με αφορμή τη μη ανανέωση σύμβασης του συνδικαλιστή γιατρού του ΕΣΥ Κώστα Καταραχιά.

Όλα ξεκίνησαν από την αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαραβέγια ότι είναι αναμφίβολο το ποιόν του συγκεκριμένου γιατρού και πως υπάρχουν εικόνες ότι μπορεί να διέσπειρε τον κορονοϊό στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν. Έντονα αντέδρασε ο Π. Σκουρλέτης, ενώ ο Α. Ξάνθός αποχώρησε από την Ολομέλεια.

Την ατμόσφαιρα δυναμίτισε για ακόμη μια φορά ο Παύλος Πολάκης που ζητούσε επίμονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα το λόγο επί προσωπικού με τον προεδρεύοντα Χ. Αθανασίου να πασχίζει ματαίως να τον επαναφέρει στην τάξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

ΞΑΝΘΟΣ: Απολύεται επικουρικό γιατρό που υπηρετεί εδώ και 5 -6 χρόνια, για λόγους ρεβανσισμού.

ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ: Υπάρχει βίντεο που με προπηλακίζει και γελάει με εκλεγμένο εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου ο συγκεκριμένος γιατρός και υπάρχουν εικόνες ότι μπορεί να διέσπειρε τον κορονοϊό στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν…. Αυτό έκανε και ο εν λόγω γιατρός προσπαθούσε να φιμώσει τον συνομιλητή του, να μην εκφράσει την άποψή του….

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Είναι πολιτική διωξη, να μην ακούγονται τέτοια πράγματα.

MAΡΑΒΕΓΙΑΣ: υπάρχουν δημοσιεύματα να δουν το ποιον του συγκεκριμένου γιατρού. Στον Σκουρλέτη: και δίκιο να είχατε, δεν έχετε το λόγο…

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: κυριε Σκουρλέτη τι σας νοιάζει.. δεν εχετε δικαιο. Όποιος νιώθει ότι αδικείται, μπορεί να πάει στα δικαστήρια…

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ζητάω το λόγο επι προσωπικού.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν υπαρχει προσωπικό το προεδρείο κρινει. Για τον Κολοκοτρώνη και το Μακρυγιαννη δεν είναι προσωπικό..

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Να δώσετε το λόγο στον κ Πολάκη.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ζητώ το λόγο επι προσωπικού.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: να ρωτήσω τους εισηγητές αν υπάρχει προσωπικό… Αυτό το πανηγύρι με το προσωπικό να σταματήσει.. ο πρόεδρος μπορεί να μην δώσει το λόγο αν κρίνει ότι δεν υπαρχει προσωπικό..

ΠΟΛΑΚΗΣ: είστε ψεύτης σας κατηγορώ ευθέως , το άρθρο που είπατε δεν υπάρχει ζητήστε συγγνώμη.. αυτό που κάνετε είναι παρακμή..

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: είστε άσχετος, είστε προβλέψιμος γιατί δεν έχετε ελευθερία σκέψης και δεν θέλετε να πάτε να διαβάσετε.

ΠΟΛΑΚΗΣ: τετοιο άρθρο δεν υπάρχει

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: είστε άσχετος κύριε

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: θα έπρεπε να έχει δοθεί ο λόγος.. ο κ. Μαραβεγιας έκανε επίθεση στον γιατρό του Αγίου Σάββα, αν είναι απόλυση η πολιτική δίωξη..

Ωστόσο η άρνηση του κ. Αθανασίου να παραχωρήσει το λόγο, προκάλεσε άλλη μια έκρηξη του βουλευτή που αυτή τη φορά συνοδεύτηκε και από μερικά βήματα προς την έδρα.

«Είπατε ψέματα και ζητήστε συγνώμη! Το άρθρο 68 που είπατε δεν υπάρχει και είναι ντροπή σας! Μη μου κουνάς το δάχτυλο», είπε ο κ. Πολάκης με τον προεδρεύοντα να αποκρούει την επίθεση: « Είστε άσχετος! Είστε προβλέψιμος γιατί δεν έχετε ελευθερία σκέψης! Ρωτήστε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο και διαβάστε το άρθρο του κανονισμού».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΑΚΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!