Νέα Δημοσκόπηση: Μειώνει τη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Alco για λογαριασμό του Έθνους πραγματοποιήσε δημοσκόπηση, με βάση την οποία η ΝΔ έχει προβάδισμα 4,9 μονάδων. Είναι από τις πρώτες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κυβερνών κόμμα να «μαζεύει» σημαντικά τη διαφορά.

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 21,4% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Χρυσή Αυγή (6,9%) και το Κίνημα Αλλαγής (6,2%) να ακολουθούν. Πάνω από το πλαφόν εισόδου στη Βουλή από τους υπόλοιπα κόμματα είναι μόνο το ΚΚΕ.

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων με βάση τη δημοσκόπηση αυτή είναι:

ΝΔ 21,4%, ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, Χρυσή Αυγή 6,9%, Κίνημα Αλλαγής 6,2%, ΚΚΕ 5%, ΑΝΕΛ 2%, Λαϊκή Ενότητα 2%, Ένωση Κεντρώων 1,8%, Άλλο κόμμα 5,1%, Λευκό/Αποχή 16,5%, Αναποφάσιστοι 16,6%.

Επίσης οι πολίτες θέλουν κάθαρση σε ότι αφορά το σκάνδαλο της Novartis, ενώ η πλειοψηφία του κόσμου ζητά την κατάργηση του νόμου περί  ευθύνης υπουργών και τάσσεται υπέρ της παραίτησης όσων πολιτικών εμπλέκονται στη δικογραφία.

Η έρευνα διεξήχθη από 22 έως 24 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!