Νέα δημοσκόπηση εκτινάσσει τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Οpinion Poll που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού. Συγκεκριμένα μετά την αναγωγή η διαφορά σκαρφαλώνει στις 15 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει η έρευνα της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 14 του μηνός, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων αυξήθηκε κατά 1% σκαρφαλώνοντας στο 15%, με αναγωγή επί των εγκύρων.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν πλέον εικόνα διάλυσης καθώς το ποσοστό τους κατακρημνίζεται στο 0,4%, κάτω από κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας (1,5%), η Ελληνική Λύση (2,2%), το ΛΑΟΣ (1,3%).

Σημαντικές απώλειες καταγράφει και το Ποτάμι, το οποίο επίσης μένει εκτός Βουλής φτάνοντας με δυσκολία το 0,7%.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα τα ποσοστά των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή διαμορφώνονται ως εξής

ΝΔ: 27,7% (με αναγωγή 31,5%)

ΣΥΡΙΖΑ: 14,5% (με αναγωγή 16,5%)

Χρυσή Αυγή: 3,8% ( με αναγωγή 4,3%)

ΚΚΕ: 3,6% (με αναγωγή 4,1%)

ΚΙΝΑΛ: 3,4% (με αναγωγή 3,8%)

Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 17,3% και η αποχή διαμορφώνεται στο 9%.

Ο υπεύθυνος ερευνών της Opinion Poll αναφερόμενος στην έρευνα σημειώνει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο του Βαρόμετρου της OPINION POLL  στο διάστημα 10-14/1. Αυτό σημαίνει ότι «έπιασε» το κλίμα τόσο της πολιτικής αστάθειας, όσο και του διαζυγίου τελικά ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και των μετατοπίσεων βουλευτών».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΠΟΣΟΣΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!