νέα-δημοσκόπηση-δείτε-τη-διαφορά-νδ-με-631342
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.05.2022 | 14:38

Νέα Δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – 6 στους 10 κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση παρά το κύμα ακρίβειας και την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία φαίνεται ότι στις δημοσκοπήσεις …αντέχει! Σε δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Newsbomb.gr, σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 5,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%. Στο 2,8% είναι το κόμμα του Κασιδιάρη, ενώ 1,8% συγκεντρώνει το νέο κόμμα των Μπογδάνο, Κρανιδιώτη και Τζήμερος.

Πάντως στην ίδια δημοσκόπηση που βγάζει πρώτο κόμμα τη ΝΔ το 61% κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά την κυβερνητική θητεία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Μάρτιο, αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση κατά 2,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.

Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 με 18 Μαΐου σε δείγμα 1.004 ατόμων, ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν στις ΗΠΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νικητής» στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα ευρήματα της δημοσκόπησης για την παράσταση νίκης, με το 47,9% των ερωτηθέντων να βλέπει νίκη του κυβερνώντος κόμματος και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1.

Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα διαμορφώνεται στο 30,8%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37,1% των ευνοϊκών απόψεων και το 44,9% των μη ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας το 32,8% των ευνοϊκών απόψεων και το 49% των μη ευνοϊκών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 28,1% ευνοϊκές γνώμες και 28,6% μη ευνοϊκές.

Σε σχέση με τον Μάρτιο, οι… αποδόσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκαν κατά 1,8% ενώ αντίστοιχο ποσοστό καταγράφει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η δημοτικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη μειώθηκε κατά δύο μονάδες.

Αναφορικά με την αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 61% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,5%.

Σε σχέση με τη έρευνα του Μαρτίου, η εικόνα της κυβέρνησης παρουσιάζει βελτίωση, καθώς οι αρνητικές γνώμες ήταν τότε 61,8% και οι θετικές 35,1%.

Αρνητικά/σίγουρα αρνητικά αξιολογεί το 67,9% την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 27,1% τη «βλέπει» θετικά/μάλλον θετικά.

Η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 58,5% αρνητικές αξιολογήσεις και 26,3% θετικές.

Τα παραπάνω αποτελέσματα καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση καταφέρνει να διατηρήσει τις δυνάμεις της και να τις αυξήσει ελαφρώς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην πείθει να σημαντικό ποσοστό πολιτών με την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί.