Νέα αναβολή στην απόφαση επί της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Χωρίς απόφαση για το κρίσιμο θέμα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας έληξε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου, με το ζήτημα να παραπέμπεται προς λύση σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Τετάρτη.

Στην πραγματικότητα, αφού πρώτα αναγνώστηκαν οι επιστολές των τριών εταιριών κινητής τηλεφωνίας στις οποίες είχε απευθυνθεί ο επικεφαλής της Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος, με τις δύο εξ αυτών να αρνούνται να αναλάβουν το πρότζεκτ και την μία να ζητά περεταίρω διευκρινίσεις, ο γνωστός Συνταγματολόγος ζήτησε λίγες ημέρες ακόμα, ώστε να έχει την απάντηση και της τρίτης εταιρείας και τα μέλη της Επιτροπής να συζητήσουν επ’ αυτής πριν λάβουν την απόφασή τους.

Στο μεταξύ, ο ειδικός που είχε κληθεί να απαντήσει επί τεχνικών θεμάτων, Ανδρέας Δρυμιώτης, που προέρχεται από την εταιρία Singular, και διαθέτει τεράστια εμπειρία σε τέτοιες διαδικασίες, επιβεβαίωσε τους φόβους συγκεκριμένων μελών για το κατά πόσον μπορεί να δεσμευθεί κανείς για το αδιάβλητο της εκλογικής αναμέτρησης.

Μιλώντας τεχνικά, υποστήριξε ότι αυτό δεν μπορεί να κατοχυρωθεί, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί κάθε περίπτωση διπλοψηφίας ή τριμπλοψηφίας, ή ακόμα ακόμα και ψήφου για παράδειγμα ενός πολίτη για λογαριασμό του παππού του, πλην όμως, υποστήριξε ότι είναι ένα ρίσκο που θα πρέπει να αναληφθεί.

Σε ερώτηση μάλιστα του Δημήτρη Ρέππα, αν θα μπορούσε κανείς να παρέμβει οργανωμένα στη διαδικασία, εννοώντας πιθανώς κάποιο άλλο κόμμα που θα μπορούσε να επιχειρήσει να τορπιλίσει τη διαδικασία, ο κ. Δρυμιώτης φέρεται να απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Έτσι, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τα ίδια ερωτηματικά να πλανώνται πάνω από τη διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού της Κεντροαριστεράς, αν και αποφασίστηκε σε κάθε περίπτωση να υπάρχει σύστημα online διασύνδεσης των καλπών, ώστε να αποκλειστούν φαινόμενα διπλοψηφίας.

Υιοθετήθηκε ακόμα ένα πλαίσιο διαφάνειας και δεοντολογίας που θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε υποψήφιος, καθώς και η πρόταση για μία εκδήλωση σε εμβληματικό χώρο, για την παρουσίαση των υποψηφίων αρχηγών του νέου φορέα, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης των υπογραφών που στηρίζουν την υποψηφιότητά τους.

Πηγή: real.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!