ΝΔ: Ταλαιπωρία στην Αττική προκαλούν περικοπές δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
27
Νοέμβριος
Back

ΝΔ: Ταλαιπωρία στην Αττική προκαλούν περικοπές δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Β. Οικονόμου με θέμα: (205/06-10-17), τονίζοντας την “Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Αττικής μετά τις περικοπές στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ “.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Είναι σαφές ότι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Αττικής σχετίζεται άμεσα με την προώθηση και ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ιδίως των μέσων σταθερής τροχιάς όπως ο προαστιακός. Η κοινά αποδεκτή αυτή άποψη δεν συνάδει με τις υπηρεσίες που παρέχει πλέον ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος στους κατοίκους των Αχαρνών αλλά και στους κατοίκους στο σύνολο της Αττικής. Όπως μας καταγγέλλουν οι επιβάτες έχουν έρθει αντιμέτωποι με περικοπές δρομολογίων που αποφάσισε και πραγματοποίησε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να βιώνουν τεράστια ταλαιπωρία στην καθημερινότητά τους. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προέβη σε αυτή την κίνηση με αφορμή τα έργα που πραγματοποιούνται χωρίς να έχει προβλέψει τις επιπτώσεις και τον σοβαρό αντίκτυπο που έχει στους κατοίκους της Αττικής.  Πιο συγκεκριμένα έχουν αραιώσει αισθητά τα δρομολόγια της γραμμής που εξυπηρετεί την διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα με αρκετούς ενδιάμεσους σταθμούς όπως Αχαρνές, Άγιος Στέφανος, Αφίδνες, Αυλώνα, Οινόη και πραγματοποιούνται πλέον ένα δρομολόγιο ανά δυο ώρες αντί για ένα την ώρα όπως ήταν πριν. Το ίδιο συμβαίνει και με την γραμμή Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο ή οποία έχει πλέον διακοπεί και δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση Λιόσια – Αεροδρόμιο. Η Γραμμή αυτή έγινε πλέον ΣΚΑ – Αεροδρόμιο, εξυπηρετώντας και αυτή πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς της Αττικής όπως Παλλήνη, Κάντζα, Κορωπί και πλέον λειτουργεί ένα δρομολόγιο την ώρα αντί για τρία ανά ώρα όπως ήταν πριν

Ο σταθμός ΣΚΑ που εξυπηρετούσε όλη την έκταση του Δήμου Αχαρνών από 3 την ώρα έχει πλέον και αυτός 1 δρομολόγιο, με τραγικό αντίκτυπο όπως θα αντιλαμβάνεστε και εσείς στους εργαζομένους. Οι τεράστιες αυτές περικοπές στα δρομολόγια του προαστιακού έχουν δημιουργήσει απίστευτη ταλαιπωρία στους κάτοικους της Αττικής, δυσκολεύοντας αισθητά την ήδη δύσκολη για πολλούς καθημερινότητά τους.

Επίσης στον σταθμό ΣΚΑ Αχαρναί πέρα από το γεγονός ότι υπολειτουργεί το ασανσέρ εδώ και 2 χρόνια, δεν υπάρχουν και κυλιόμενες σκάλες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετούνται τα Άτομα με Αναπηρία, αλλά και  πάρα πολλές κατηγορίες ανθρώπων που για διάφορους λόγους έχουν δυσκολία πρόσβασης. Το τελευταίο εξάμηνο είναι τελείως ακινητοποιημένο χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση επισκευής του.

Κε Υπουργέ δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίζουμε εμείς κάθε τρεις και λίγο ότι τα ΜΜΜ (και ειδικά αυτή της σταθερής τροχιάς) αποτελούν βασική κοινωνική ανάγκη και στόχος σας θα έπρεπε να είναι η απαιτούμενη διασύνδεση και μετεπιβίβαση των επιβατών, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

  1. Με ποια λογική προβήκατε σε όλες αυτές τις περικοπές των δρομολογίων χωρίς να έχετε προβλέψει τον τρόπο που θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων της Αττικής;
  2. Σε ποιες κινήσεις σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να αποκατασταθεί και πάλι η ομαλή μετακίνηση των κατοίκων της Αττικής και να λάβει τέλος όλη αυτή η ταλαιπωρία τους;

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!