ΝΔ: Συζήτηση για την οικονομική στήριξη και την ψηφιακή προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία η Γραμματεία ΑΜΕΑ της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο για θέματα ψηφιακής στρατηγικής κ. Ζαριφόπουλο.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχε και ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων συζητήθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων οικονομικής ενίσχυσης των ΑΜΕΑ, η δυνατότητα το Εξωιδρυματικό Επίδομα Αναπηρίας να μην θεωρείται εισόδημα.

Στη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την υλοποίηση της καθολικής ψηφιακής προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ. Αναγνωρίστηκε και υπογραμμίστηκε η σημαντική βελτίωση που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες αφού πλέον παρέχονται σειρά από πλήρως προσβάσιμες για τα ΑΜΕΑ υπηρεσίες στην πλατφόρμα gov.gr όπως η άυλη συνταγογράφηση, η έκδοση ποινικού μητρώου, η εγγραφή τέκνων στα νηπιαγωγεία κ.α.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΑΜΕΑ, ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!