ΝΔ: Σενάρια για διπλές (εθνικές-αυτοδιοικητικές) εκλογές Οκτώβριο 2019 από «καραμανλικούς»

Το σενάριο των διπλών εκλογών, εθνικών και αυτοδιοικητικών, τον Οκτώβριο του 2019, βλέπουν στελέχη του λεγόμενου Καραμανλικού «μπλοκ», θεωρώντας ότι ο Τσίπρας, θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την …«ουδετερότητα» δημάρχων και Περιφερειαρχών στις κάλπες των εθνικών εκλογών.

Αυτό ακριβώς το σενάριο που αρχίζει να «παίζει δυνατά» το τελευταίο διάστημα, αναλύει με άρθρο του, στην εφημερίδα Δημοκρατία, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ο οποίος γνωρίζει από τα μέσα τόσο τις ανησυχίες των Καραμανλικών, όσο και γενικότερα της ηγεσίας της ΝΔ.

Σημειώνει, λοιπόν μεταξύ άλλων ο κ. Κοττάκης:

«Ο ορισμός των αυτοδιοικητικών εκλογών το φθινόπωρο του 2019 ενδεχομένως κρύβει δόλιο σχέδιο για διπλές κάλπες, εθνικές – αυτοδιοικητικές, στη λήξη της τετραετίας. Και αν τυχόν ισχύει αυτή η σκέψη, η άλλη κάλπη «μπαλαντέρ», το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, θα χρησιμοποιηθεί για την άμβλυνση του αποτελέσματος στην κάλπη των ευρωεκλογών!

Δικαίως θα διερωτηθείτε, βεβαίως, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα επέλεγε να κάνει βουλευτικές εκλογές με τις αυτοδιοικητικές. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί έτσι θεωρεί -δεν θα του βγει, βεβαίως- ότι μπορεί να αποδιοργανώσει τη Ν.Δ. Ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα ισχυρότατα ερείσματα που διαθέτει στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Αν οι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι κ.λπ. της Ν.Δ. τρέχουν για τη δική τους εκλογή, ποιος θα τρέξει για το κόμμα; Και αν οι αυτοδιοικητικές γίνουν με σύστημα απλής αναλογικής, ποιος περιφερειάρχης και ποιος δήμαρχος της Ν.Δ. θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ αν χρειάζεται τις έδρες του για να εκλεγεί; Αν προσθέσετε στην ανάλυσή σας το γεγονός ότι η Ν.Δ. θα έχει, όπως είχε πάντοτε, πολλούς αντάρτικους συνδυασμούς -που θα καλούν τους βουλευτές της Ν.Δ. να παρίστανται στις εκδηλώσεις τους-, καταλαβαίνετε γιατί ο Τσίπρας έχει τον πειρασμό να κάνει διπλές εκλογές τότε.»

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!