ΝΔ: Ποια ονόματα ακούγονται στη νέα «ομάδα Μητσοτάκη»

Αλλαγές προσώπων σε θέσεις-κλειδιά στη ΝΔ δρομολογούνται μετά και την αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος, αφού ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετήσει στη νέα ηγετική ομάδα της συντηρητικής παράταξης στελέχη της επιλογής του

Η ονοματολογία ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της ανάδειξης του νέου προέδρου και ήδη έγινε η πρώτη αλλαγή σε νευραλγικό πόστο. Γενικός διευθυντής της ΝΔ, αρμόδιος και για τα οικονομικά του κόμματος, ορίστηκε ο Νικόλαος Παπαθανάσης. Είναι μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα και χρημάτισε πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), όπου τοποθετήθηκε το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται πως θα αξιοποιηθούν είναι πολλά. Τα δύο πρώτα είναι αυτά των Αδωνι Γεωργιάδη και Απόστολου Τζιτζικώστα για τις θέσεις των αντιπροέδρων. Πάντως από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε: «Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα ακόμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα δεχθώ όποια θέση μου προτείνει. Υποστήριξα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο β΄γύρος τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς να κάνω κανένα πολιτικό παζάρι». 

Πάντως ο κ.Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε κάλεσμα προς τους συνυποψηφίους του συμπεριλαμβανομένου και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, οπότε δεν αποκλείεται να γίνει αντίστοιχη πρόταση και προς τον κ.Μεϊμαράκη, ο οποίος ωστόσο δεν αναμένεται να την αποδεχθεί.

Τα ονόματα σε θέσεις κλειδιά 

  • Επικεφαλής στο Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. αναλαμβάνει και επίσημα ο Μακάριος Λαζαρίδης
  • Επικεφαλής στον τομέα της επικοινωνίας του κόμματος αναμένεται να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ και επικεφαλής της καμπάνιας του κ. Μητσοτάκη στα «νέα μέσα».
  • Ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναμένεται αναλαμβάνει γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού.
  • Επίσης, αναμένεται να αξιοποιηθεί ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος χθες υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Στρατηγικού Σχεδιασμού προκειμένου να διευκολύνει τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ.
  • Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη,  ακούγεται πως θα αναλάβει ρόλο γραμματέα, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα αφορά στην Κ.Ο. ή στο κόμμα.
  • Διευθυντής Γραφείου Προέδρου του Κόμματος, ανακοινώθηκε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στο πλαίσιο της ενημέρωσής του νέο προέδρου για τρέχοντα θέματα του κόμματος. Στο τετ α τετ που είχαν αποφασίστηκε η παραμονή του κ.Παπαμιμίκου, έως τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΝΔ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!