ΝΔ: Παράνομη και αντισυνταγματική η τροπολογία για τους συμβασιούχους

«Ανέκδοτο» χαρακτηρίζουν την «διοικητική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής,  Μάκης Βορίδης και ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. «Η “αποσυμφόρηση” του δημοσίου τομέα από τις στρατιές των συμβούλων και των μετακλητών του κ. Τσίπρα και η “αποκομματικοποίηση” του κ. Βερναρδάκη είναι μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση σε ομιλίες και ημερίδες», προσθέτουν αναφερόμενοι  κάνοντας λόγο για «κατάληψη του κρατικού μηχανισμού από ημέτερους» μέσω της αύξησης των Ειδικών Γραμματειών και των προσλήψεων μετακλητών. Παράλληλα, οι κύριοι Βορίδης και Γεωργαντάς αναφέρονται στην αποτυχία του Εθνικού  Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική και παράνομη την τροπολογία για τους συμβασιούχους: «Ένα μεγάλο επίτευγμα βέβαια του αρμόδιου υπουργού είναι ότι για μια ακόμα φορά “κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης” παρατείνει σε ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και των σχετικών νόμων τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των Ο.Τ.Α. και των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, δημιουργώντας εκ νέου κομματικούς στρατούς ομήρων συμβασιούχων», καταλήγουν οι δυο βουλευτές της ΝΔ. Υπενθυμίζεται οτι «μπλόκο» στην τροπολογία επιχειρεί να βάλει και η «γαλάζια» ηγεσία της ΚΕΔΕ. 

Αναλυτικά, αναφέρουν:

1) Κάθε μέρα βλέπουμε τη σύσταση των πλέον απίθανων γενικών και ειδικών γραμματειών. Η κυρία Τζάκρη ανακοινώνει τη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας. Ο κ. Κατρούγκαλος νομοθετεί δύο Ειδικές Γραμματείες, μια για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, και μια για την Ένταξη των Ρομά, με κόστος σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 662.000 ευρώ το χρόνο.

2) Σύμφωνα με την απογραφή, από το Δεκέμβριο του 2015 μέχρι και τον Αύγουστο του 2016 οι μετακλητοί υπάλληλοι έχουν αυξηθεί κατά 170, και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ξεπέρασαν τους 2.000 φτάνοντας τους 2.070.

3) Επιπλέον, ενώ τα νέα οργανογράμματα που τέθηκαν σε εφαρμογή το 2014, επί θητείας του σημερινού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΔΜΗΔ, είχαν πετύχει μείωση δομών κατά 40% περίπου, ο κ. Βερναρδάκης φαίνεται να δίνει οδηγίες να αυξηθούν εκ νέου οι δομές κατά 10%.

4) Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ ο νόμος 4369/2016 για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, όριζε την 30η Σεπτεμβρίου ως καταληκτική ημερομηνία για την προκήρυξη όλων των θέσεων Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων Υπουργείων, καθώς και των κενών θέσεων Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών και εν γένει επικεφαλής των νομικών προσώπων. Όπως ήταν αναμενόμενο από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η προθεσμία παρήλθε άπρακτη αφού ουσιαστικά οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί από κομματικά στελέχη.

5)  Ένα μεγάλο επίτευγμα βέβαια του αρμόδιου υπουργού είναι ότι για μια ακόμα φορά “κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης” παρατείνει σε ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και των σχετικών νόμων τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των Ο.Τ.Α. και των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, δημιουργώντας εκ νέου κομματικούς στρατούς ομήρων συμβασιούχων.

Φαίνεται, πως για τον ΣΥΡΙΖΑ η διοικητική μεταρρύθμιση σημαίνει κατάληψη του κρατικού μηχανισμού από ημέτερους. Και ίσως για το λόγο αυτό οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εμπιστεύονται το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών με αποτέλεσμα, μετά από δυο μήνες λειτουργίας, να έχουν εγγραφεί σε αυτό λιγότεροι από τριακόσιους».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!