ΝΔ: Ολιγωρίες στη διαχείριση του ΕΣΠΑ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, για την πορεία του ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σ’ ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ είναι: ανικανότητα, καθυστερήσεις και ολιγωρίες.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει εκτροχιάσει κάθε προγραμματισμό, στερώντας από την αγορά σημαντικούς πόρους.

Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με την έκδοση ”Οδηγός Επιχειρηµατικότητας, Χρηµατοδοτικά Εργαλεία – ΕΣΠΑ” του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, είχε προγραμματιστεί η έναρξη 17 συνολικά δράσεων.

Για το ίδιο διάστημα είχε προγραμματιστεί, αλλά δεν έχει προχωρήσει, ο δεύτερος κύκλος άλλων 3 δράσεων.

Παράλληλα, έχουν ανακοινώσει ότι, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου, “θα” προκηρυχθούν επιπλέον άλλες 3 δράσεις.

Είναι θλιβερό ότι μέχρι σήμερα μόλις 1 ανάμεσα στις 23 δράσεις έχει προκηρυχθεί.

Σε μια εποχή έντονης έλλειψης ρευστότητας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αποδεικνύεται ανίκανη να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντά της και να προωθήσει εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς πόρους προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Με την ανικανότητά της ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας και την επισφάλεια σε χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η ελληνική οικονομία, όμως, χρειάζεται άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ, μια κεφαλαιακή ώθηση, προκειμένου να επανεκκινήσει και να δημιουργήσει αναπτυξιακές προοπτικές. Κάθε ελπίδα, όμως, προσκρούει στην ανικανότητα των κυβερνώντων.

Αφού δεν μπορούν, συνεπώς, να υλοποιήσουν ούτε τα αυτονόητα, πρέπει να φύγουν.

Ο τόπος χρειάζεται άμεσα μία Κυβέρνηση, που να έχει την ικανότητα, αλλά και την αξιοπιστία να προσελκύσει επενδυτές, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και να τονώσει την απασχόληση με βιώσιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΕΣΠΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!